Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenskí architekti zaujali nemeckých investorov

Napísal Róbert Bosák, 28.01.2016

Slovenská architektúra má opäť šancu ukázať svoj potenciál na medzinárodnom poli. Naši architekti sa totiž dostali k zaujímavej zákazke v Nemecku, ktorá im po úspešnom zvládnutí projektu prinesie dosť veľkú prestíž.

 

Známa stavba Heinrich Hertz Turm postavená v Hamburgu sa už niekoľko rokov nevyužíva naplno. Kým v minulosti v nej prevádzkovali gastronomické zariadenia a ponúkala priestor na fascinujúcu vyhliadku, dnes slúži výhradne ako televízna veža. Práve to chce zmeniť skupina nemeckých podnikateľov, ktorých plán je vrátiť objektu stratenú slávu. Do ich plánu obnovy navyše zapadá slovenský ateliér GFI, ktorý sa má svojim architektonickým návrhom podieľať na realizácií.

 

Snaha o obnovenie slávnej veže

 

Budova ľudovo nazývaná Telemichel má za sebou istú históriu, takže snaha o obnovu tohto slávneho objektu je pochopiteľná. Spomínaná skupina domácich podnikateľov sa tak podujala na realizáciu odvážneho projektu, na základe čoho by sa stavba mohla opäť stať viac než len televíznym vysielačom.

Zdroj: hamburg.citysam.de

 

Súťaž o návrh renovácie

 

Investori spolupracujúci s tímom odborníkov hľadali ideálne riešenia ako dať vežu s takmer 50-ročnou históriou znovu do poriadku. Aj preto vyhlásili súťaž o najlepší návrh obnovy, čím sa snažili nájsť vhodný spôsob renovácie. Do súťaže sa zapojilo niekoľko architektonických štúdií, medzi ktorými nechýbali ani naši zástupcovia. Každý z kandidátov sa pokúsil uspieť svojským poňatím návrhu a zabojovať tak o cenné víťazstvo.

Zdroj: www.fotocommunity.de

 

Slovenský návrh zaujal najviac

 

Spomedzi všetkých predstavených projektov očaril investorov práve slovenský návrh. Ten sa od konkurentov odlišoval najmä myšlienkou zachovania pôvodného účelu, prostredníctvom ktorého sa význam veže nebude meniť. Súčasťou projektu je hlavne renovácia protipožiarnej ochrany a ďalších častí, aby budova poskytovala moderný bezpečnostný štandard európskej úrovne. Cieľom je aj zriadenie komfortnej reštaurácie a oživenie vyhliadkového priestoru pre návštevníkov.

Zdroj: www.hamburg.de 


Záujem o obnovu jednej z najznámejších stavieb Nemecka je fascinujúci a okrem samotných podnikateľov sa k podpore pridáva aj mesto. Renováciu schvaľuje aj verejnosť Hamburgu, čo dáva iniciátorom ešte väčšiu motiváciu k oživeniu objektu. Doba renovácie je odhadovaná na maximálne dvanásť mesiacov, pričom spustiť sa môže po príprave projektovej dokumentácie. Naši architekti sa môžu pripraviť na realizáciu svojho návrhu, ktorý v Nemecku opäť zanechá slovenský rukopis.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hamburg.citysam.de, fotocommunity.de, hamburg.de