Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenská expozícia na Expo 2020 bude stáť skoro 7 mil. €

Napísal Róbert Bosák, 15.05.2018

Prípravy na najočakávanejšiu svetovú výstavu posledných rokov sa pomaly rozbiehajú po celom svete. Na podujatí Expo 2020 sa predstaví aj slovenská expozícia, ktorá bude reprezentovať našu kultúru, dizajnérske štýly a súčasnú architektúru.

 

Napriek tomu, že v roku 2020 nepôjde o prvý ročník celosvetovej výstavy Expo, podujatie organizované v Dubaji má patriť k tým najsledovanejším v histórii. Aj preto sa budú chcieť zúčastnené krajiny ukázať v čo najlepšom svetle a inak to nebude ani v prípade Slovenska, ktoré chce svetu predstaviť expozíciu v hodnote niekoľkých miliónov.

 

Investícia dosiahne 6,84 mil. €

 

O expozícii, jej podobe a výške nákladov na jej realizáciu už stihla rokovať aj vláda. Tá chce, aby výsledné dielo odzrkadľovalo našu typickú kultúru a hodnoverne spĺňalo reprezentatívnu funkciu. Tomu má pomôcť práve investícia v celkovej výške 6,84 mil. €, ktorá by mala stačiť na zhotovenie expozície zaberajúcej plochu 1550 m2.

Zdroj: www.constructionweekonline.com 


Výdavky zaplatí štátna kasa

 

Investíciu, ktorá má reprezentovať našu krajinu na prestížnom podujatí, vezme pod taktovku štát. Aspoň tak to vyplýva z prísľubu vlády, ktorá minulý týždeň schválila návrh znamenajúci účasť na financovaní expozície. Vyčlenená suma bude poskytovaná na tieto účely v 4 fázach, pričom každá z nich prebehne v jednom roku, a to až do roku 2021, kedy sa podujatie skončí.

Zdroj: www.ameinfo.com 


Rozpočet na expozíciu:

 

2018 – 300 000 €

2019 – 3,42 mil. €

2020 – 2,52 mil. €

2021 – 600 000 €

Zdroj: www.kwsme.com 


Najbližšie kroky spojené s prípravami účasti na podujatí sa budú týkať výberu, schválenia a následného vymenovania generálneho komisára pre slovenskú expozíciu. Hneď na to sa má začať s prípravou realizácie, ktorej má predchádzať poskytnutie peňazí z prvej fázy. Týmto krokom sa oficiálne zaháji cesta na Expo 2020, ktoré štartuje 20. októbra 2020.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto: www.sandierpastures.com, www.constructionweekonline.com, www.ameinfo.com, www.kwsme.com