Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenská ekokapsula je oficiálne na svete, výroba prvej série je spustená

Napísal Róbert Bosák, 01.03.2018

Vynález, ktorý sa do histórie zapíše minimálne rovnako ako Baničov padák či Jedlíkov elektromotor, už Slovákom nikto nevezme. Očakávaný ekologický minidomček v tvare vajíčka je už pár týždňov na svete a jeho autori pracujú na výrobe ďalších modelov.

Zdroj: www.designboom.com

 

Sen o úspešnom zhotovení prvého obývateľného domčeka známeho ako ECOCAPSULE je naplnený. Teraz prichádza na rad ďalší veľký cieľ, ktorým je zvládnutie prvého kola výroby a vybavenie úvodných objednávok. Práve to by mal byť pomyselný krst ohňom a zároveň aj jasný signál výrobcov pre vstup slovenského top vynálezu na medzinárodný trh.

Zdroj: www.mymodernmet.com

 

Mobilné mini bývanie v tvare vajíčka

 

Za príbehom energeticky sebestačného minidomčeka, ktorý ponúka buď šikovné nadčasové bývanie alebo futuristické pracovné priestory, stojí štúdio Nice Architects. Tomu sa podarilo navrhnúť miniatúrny mobilný dom umožňujúci prežiť ľuďom v pohodlí aj na miestach mimo civilizácie. Výhodou smart domu v tvare vajíčka je postačujúca priestrannosť, energetická efektivita či schopnosť prispôsobiť interiér požiadavkám kupujúceho.

Zdroj: www.newatlas.com

 

Parametre minidomu ECOCAPSULE:

 

- predajná cena prvých modelov je 79 900 €, v druhej budúcoročnej sérii má klesnúť

- dĺžka kapsuly je 4,67 m x 2,20 m, pričom výška objektu siaha len na úroveň 2,5 m

- vnútorná podlahová plocha dosahuje výmeru 8,2 m2, no interiér je dosť priestranný

- váha celého minidomu vrátane naplnených vodných nádrží dosahuje len 1,65 tony

- energia pre príbytok sa získava 880 W solárnym panelom a 750 W veternou turbínou

Zdroj: www.treehugger.com


Prvé kolo výroby minidomov spustené

 

Krátko po tom, čo 31. januára predstavili na streche sídla jednej z bratislavských firiem prvý hotový prototyp, sa pristúpilo k spusteniu výroby prvej série. V rámci nej majú zhotoviť až 50 „vajíčok, “ ktoré poputujú k zákazníkom z USA, Japonska, Austrálie a krajín EÚ. Celú sériu chcú vyrobiť a vyexpedovať do konca roka, aby v tom ďalšom zahájili kolo druhé, v ktorom budú kapsuly lacnejšie a zároveň dostupné pre celý globálny trh.

Zdroj: www.cynicaloptimiste.com


Nápad navrhnúť takýto pokrokový ekologický domček je ďalším dôkazom toho, že šikovní ľudia schopní zmeniť svet na Slovensku nechýbajú. Na záver nám ostáva len zablahoželať autorom a popriať im veľa úspechov so svojim nadčasovým vynálezom, ktorý nemení len vedu, ale aj architektúru a celú oblasť interiérového dizajnu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: twitter.com, designboom.com, mymodernmet.com, newatlas.com, treehugger.com, cynicaloptimiste.com