Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slovenská architektúra s ďalším medzinárodným úspechom

Napísal Róbert Bosák, 02.12.2015

Slovenskí architekti sa za svoju prácu hanbiť nemusia, skôr naopak. Mnoho projektov pochádzajúcich z domácich ateliérov je rešpektovaných aj za hranicami a naposledy sa jednému z nich dokonca podarilo vyhrať prestížnu medzinárodnú súťaž.

 

Presadiť svoju prácu na medzinárodnom poli patrí k tým najväčším výzvam každého dobrého architekta. Ak sa mu podarí tento cieľ splniť, získa obrovskú motiváciu rozvíjať svoju činnosť naďalej. O takýto úspech sa pokúsil aj tím zo štúdia Kosi Architekti, ktorý pripravil výborný návrh na realizáciu hotelového rezortu na Srí Lanke a zapojil sa s ním do prestížnej súťaže, čo sa ukázalo ako skvelý krok.

Zdroj: www.fpd-group.com

 

Súťaž o projekt hotela na Srí Lanke

 

Spomínanú súťaž s medzinárodnou prestížou organizovala spoločnosť FDP Corporation, ktorá práve takýmto spôsobom hľadala architektonický tím s najlepším návrhom na výstavbu ich nového rezortu. Ide o hotel, ktorý bude ponúkať nadštandardné ubytovanie pre turistov hľadajúcich kontakt s ajurvédou. K spoznaniu tohto tradičného učenia o zdravom živote im má pomôcť pobyt v kvalitnom hoteli umiestnenom v rajskej prírode, takže vhodnou lokalitou sa stalo Tangalle na čarovnej Srí Lanke.

 

Slovenský návrh víťazný

 

Konkurencia súťažiacich bola dosť veľká a investor musel posudzovať viacero jedinečných projektov. Šťastie skúsil aj náš tím, ktorý sa ocitol medzi niekoľkými skúsenými ateliérmi z Ázie a zabojoval o šancu vyhrať. Miestni architekti mali miernu výhodu vďaka znalostiam prostredia a priamych skúseností so základnými princípmi ajurvédy, no ani tento „hendikep“ našich architektov neodradil a nakoniec sa im podarilo vyhrať.

Zdroj: www.fpd-group.com

 

Tangalle spestrí európsky štýl

 

Ako sme už spomínali, dejiskom realizácie rezortu sa stane turistická oblasť Tangalle. Tá je známa svojou nepoškvrnenou prírodou a tradičným poňatím miestnej kultúry. Po realizácií slovenského návrhu v lokalite pribudne stavba, ktorá tomuto miestu prinesie nádych Európy a postará sa o spestrenie tamojšej architektúry. Projekt je síce koncipovaný s dôrazom na štýl budov zo Srí Lanky, no zahŕňa niekoľko typických európskych prvkov. Investor však nebol proti a slovenský projekt ho oslovil, takže určite to nebude prekážkou.

 

Ďalší úspešný exotický projekt

 

Víťazný návrh tohto špeciálneho hotela nie je prvým projektom, ktorý uspel na zahraničnom poli. Kosi Architekti majú isté skúsenosti s projektmi v Ázií, ktoré sú navrhnuté na ďalších exotických miestach. Podobne ako pri tomto návrhu sa jedná o dovolenkové objekty, ktoré majú spestriť prostredie ostrovov Borneo a Bali. Slovenskí architekti tak budú môcť bližšie spoznať exotiku na ázijský spôsob a preniesť nejaké tradičné prvky aj do našej architektúry.  

Zdroj: www.fpd-group.com

 

Súťaž o projekt hotela na Srí Lanke našla víťaza a ostáva len počkať na výsledok realizácie. S výstavbou komplexu sa má začať už na budúci rok a ak všetky práce úspešne ukončia včas, už v roku 2017 bude rezort vítať prvých návštevníkov. Ponuka hotela bude bohatá, pretože súčasťou majú byť aj ajurvédske kúpele a pavilón pre jógu. Znie to lákavo, takže v prípade záujmu o dovolenku na Srí Lanke spojenú so spoznávaním ajurvédy môžete v budúcnosti skúsiť rezort navrhnutý Slovákmi.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : fpd-group.com

Foto : fpd-group.com