Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Slamené panely a drevený skelet – ideálna kombinácia ekologických domov

Napísal Róbert Bosák, 15.10.2017

Slama ako jeden z alternatívnych materiálov, ktorý v stavebníctve 21.storočia zohráva dôležitú úlohu, si získava čoraz viac pozornosti. Stavebníci ju začali využívať v rôznych formách, medzi ktorými nechýbajú ani špeciálne slamené panely kombinované drevom.  

 

Čo môže byť lepšia ekologická kombinácia ako spojenie dreva a slamy? Oba z materiálov sú vrcholom toho, čo ponúkajú nadčasové stavebné projekty realizované za účelom dosiahnutia úsporného a komfortného bývania založeného na ekologických princípoch. Ak sa skombinujú správne ako slamené panely vypĺňajúce drevený skelet chránený vhodnými doskami, z domu sa stane nadštandardný príbytok dýchajúci čistotou, pohodlím a harmóniou.

 

Plnohodnotný stavebný materiál

 

O výstavbe domov pomocou slamy sa toho popísalo veľa, no napriek tomu sa tento materiál stretáva s otáznikmi. Mnohí stavebníci sa obávajú, či sú slamené domy odolné a či ponúkajú dlhoročnú životnosť. V prípade využitia slamených panelov sa však nebavíme o kompletných objektoch zo slamy. Jej prítomnosť v podobe špeciálnych panelov sa týka  len výplne skeletu z dreva, ktorý dodáva budove komfort a vysokú kvalitatívnu úroveň.

Zdroj: createrra.sk

 

Za a proti využitia slamených panelov:

 

Plusy

Mínusy

+ panely sa dajú zhotoviť rýchlo a lacno

- málo skúseností s kvalitou týchto panelov

+ nadpriemerné tepelno-izolačné vlastnosti

- vlhkosti odolávajú len pri správnej ochrane

+ nulové nežiaduce účinky pre obyvateľov

- nižšia ohňovzdornosť ako pri iných domoch

+ prispôsobenie panelov rôznemu pôdorysu

 

Zdroj: estav.cz 

Uplatnite správny stavebný systém

 

Aby ste zo slamených panelov dokázali vyťažiť maximum, mali by ste si zvoliť kombináciu správnych materiálov. Len tak sa postarajú o splnenie všetkých požiadaviek, ktoré sa s týmto praktickým doplnkom spájajú. Najlepšou symbiózou sú slamené panely, drevovláknité dosky a hlinená omietka. Táto trojica dokáže nažívať v priaznivej kombinácii, ktorej výsledkom je možnosť ponúknuť majiteľom skvelý dizajn, nadštandardnú kvalitu a dlhoročnú životnosť.

Zdroj: estav.cz  

V našich končinách si zatiaľ slamené panely nezískali toľko priaznivcov ako na západe, no to by mohla vyriešiť šíriaca sa osveta. Čoraz väčší dopyt po lacnom a úspornom bývaní, ktoré je schopné koexistovať s okolitým prostredím, bude dostávať takéto alternatívne riešenia stále viac do popredia. Časom sa tak panely môžu stať bežne využívanou súčasťou stavieb po celej krajine.  

 

Text : Róbert  Bosák

Foto : createrra.sk, estav.cz