Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Skupiny kupujúcich, ktorí zvyšujú dopyt po rekreačných nehnuteľnostiach

Napísal Róbert Bosák, 30.08.2017

Pomaly sa končí letná sezóna a s ňou aj obľúbené dovolenkové obdobie. Teraz príde čas, keď budeme môcť snívať o ďalších zážitkoch, trebárs aj v novej chate či chalupe, ktorej kúpou sa zaradíme medzi tých, čo najviac zvyšujú dopyt po rekreačných objektoch. 

 

Dopyt po tzv. druhom bývaní, ako sa nazývajú rekreačné nehnuteľnosti využívané na účely dovolenkových sídel, rastie aj tento rok. Tempo rastu zrýchľujú najmä dve hlavné skupiny kupujúcich, ktorí prejavujú o chaty a chalupy najväčší záujem. Ide o mladé rodiny a staršie manželské páry, bez ktorých by sa predaju tohto typu nehnuteľností tak nedarilo.

Zdroj: drevodom.sk  

 

1.Mladé rodiny s deťmi – Najviac kúpených chát a chalúp za posledný rok majú na svedomí mladé rodiny s deťmi. Ide o obyvateľov miest, ktorí navštevujú tieto objekty počas prázdnin a víkendov za účelom oddychu a spoločných rodinných zážitkov.

 

2. Staršie manželské páry – Druhou skupinou sú páry vo vyššom veku, často dôchodcovia, ktorí nežijú s deťmi, majú čo to našetrené a disponujú množstvom voľného času, čiže si môžu chatovanie užívať naplno. V tomto prípade sa mnohé chaty menia na celoročne obývané sídla.

Zdroj: e-chalupy.cz

 

Vyhľadávané sú najmä lyžiarske strediská

 

Nebyť krásnych lyžiarskych stredísk, ktoré rastú kvalitatívne aj kvantitatívne, dopyt po týchto nehnuteľnostiach by zrejme nebol taký vysoký. Práve v lokalitách pod známymi lyžiarskymi svahmi Tatier a Malej Fatry sa predáva najviac chát. Čísla predaja však stúpajú už aj v málo známych oblastiach, kde sú dobré možnosti na kúpanie, zber húb a vinohradníctvo. 

Zdroj: chatabora.sk

 

5 najvyhľadávanejších lokalít na kúpu chaty v 1. polroku 2017:

1.Terchová

2.Detva

3.Pezinok

4.Modra

5.Zázrivá

Zdroj: ubytovanienaslovensku.eu

 

Dopyt po rekreačných objektoch má podľa aktuálnych prognóz rásť ďalej. Medzi kupujúcimi, či už patríte k niektorej z 2 hlavných skupín ťahajúcich dopyt nahor alebo nie, môžete byť aj vy. A potom si už budúcu letnú sezónu môžete užívať z pohodlia vlastnej chaty alebo chalupy v niektorej z najvyhľadávanejších slovenských lokalít. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : chatapodlouckou.cz, drevodom.sk, e-chalupy.cz, chatabora.sk, ubytovanienaslovensku.eu