Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Škóti premenili starú helikoptéru na mini hotel

Napísal Róbert Bosák, 16.07.2017

Nie je to prvýkrát, čo zameriavame pozornosť na nekonečne široké spektrum možností ubytovania v netradičných sídlach. Aktuálne nás zaujal nápad zo Škótska, kde už pár mesiacov prevádzkujú hotelový apartmán, ktorý vznikol premenou starej helikoptéry.

 

Helikoptéry nemusia slúžiť len ako dopravné prostriedky. Potvrdili to aj majitelia škótskeho kempingového areálu Mains Farm Wigwams Thornhill z mestečka Stirling, ktorých snaha vybudovať netradičný hotelový objekt priniesla na miestny realitný trh neuveriteľný projekt. Starý chátrajúci vrtuľník totiž prerobili na komfortný apartmán, ktorý od minulého roka víta hotelových hostí.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Z vyradeného vrtuľníka štýlový hotel

 

Stará vojenská helikoptéra ZA 127 mala už 29 rokov, keď ju majitelia spomínaného kempu vydražili za 7000 libier. Následne sa pustili do jej premeny na ubytovacie zariadenie, ktoré sa malo stať zároveň vyhľadávanou atrakciou nielen pre ubytovaných. Netradičný hotel sa totiž stal ukážkou toho, ako môže experiment s návrhom priniesť do sveta hotelierstva niečo nové.

Zdroj: itc-us.com

 

Interiér prešiel rozsiahlou zmenou

 

Pri pohľade zvonku na helikoptére slúžiacej ako hotel veľké zmeny nepoznať. Okrem sivého povrchového náteru ostal celý exteriér vrátane prístupových schodov v identickom stave. Zato interiér sa na pôvodný stav príliš nepodobá, pretože vo vnútri sa zariadil obývateľný priestor. K posteliam a úložnému priestoru sa pridala aj kompletná kuchynka, za ktorou je kokpit, kde kvôli zachovaniu atmosféry vymenili len sedadlá.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Informácie pre návštevníkov:

 

- hotel je otvorený celoročne

- nachádza sa v kempe pri meste Stirling

- kapacita ubytovaných je 5 ľudí

- za nocľah sa platí cca 150 libier

Zdroj: fwi.co.uk

 

Inšpiratívny projekt zo Škótka bude dobrým príkladom pre všetkých, ktorí sa nechcú zmieriť s doslúžením vrtuľníka ako dopravného prostriedku. Jeho využitie je totiž širšie a môžeme si z neho spraviť napríklad aj ubytovanie. Samozrejme, len za predpokladu, že to dovoľujú naše finančné možnosti a ochota pustiť sa do takéhoto odvážneho projektu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dailymail.co.uk, itc-us.com, fwi.co.uk