Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Škôlky budúcnosti budú sídliť v aktívnych domoch

Napísal Róbert Bosák, 06.02.2018

Ocenenia udeľované najlepším zeleným projektom nemusia získavať len rodinné domy a kancelárske objekty. Potvrdili to aj nedávne výsledky česko-slovenskej súťaže Active House Award 2017, ktorá sa vlani zamerala na návrhy materských škôl budúcnosti.

 

Slovenskí študenti majú na konte ďalší významný česko-slovenský úspech, tentoraz v oblasti návrhu projektov pre materské škôlky. Stalo sa tak po vyhlásení súťaže Active House Award 2017, ktorej cieľom bolo umožniť študentom architektúry navrhnúť projekty materských škôl budúcnosti na princípe aktívnych domov. Tým najlepším sa podľa poroty stal návrh dvojice Jozef BorákMáté Absóth, ktorá sa postarala o prípravu projektu Kindergarten Leonardo.

Zdroj: dumabyt.cz

 

Víťazný návrh odhaľuje tajomstvo modernej škôlky

 

Problémy s alarmujúcim stavom vnútorného prostredia trápia mnohé slovenské škôlky. Duo spomínaných študentov však prišlo s jedným riešením, ako sa v prípade dostatku finančných možností dá s týmito prekážkami vyrovnať. Ich prepracovaný návrh Kindergarten Leonardo, ktorému vládne unikátny dizajn a vhodná kombinácia prírodných materiálov, totiž odhaľuje tajomstvo komfortného a zdravého prostredia pre predškolákov.

Zdroj: dumabyt.cz

 

Projekt škôlky splnil všetky princípy aktívneho domu

 

Podobne ako ostatné návrhy zúčastnené v súťaži, aj ten víťazný sa snažil predstaviť najlepšie možné riešenie pre usporiadanie vnútorného aj vonkajšieho priestoru danej škôlky. To všetko s dôrazom na splnenie aktívnych štandardov, ktoré sú pre objekty tohto typu typické. Do hry sa tak dostala otázka úspory energie, dobrých klimatických podmienok aj celkového zladenia so životným prostredím, ktoré návrh dokonale spĺňa.

Zdroj: dumabyt.cz

 

Slovenskí študenti získali aj ďalšie špeciálne ceny

 

Kindergarten Leonardo nebol jediným oceneným návrhom, ktorého autorov ocenili finančnou čiastkou a uznaním, akým úspech v tejto súťaži určite je. Porota udelila ceny ďalším prácam, pod ktoré sa takisto podpísali slovenskí študenti.

 

Čestné uznanie poroty: Lenka Baková

Cena detskej poroty: návrh Dávida Magyaricsa

Zdroj: dumabyt.cz

 

Najnovšie výsledky Active House Award opäť poukázali na všestranné využitie a vynikajúcu kvalitu aktívnych domov. Práve pomocou ich realizácie je možné dopriať komfortné a zdravé prostredie aj škôlkarom, ktorí kvôli svojej zvýšenej citlivosti na okolité prostredie potrebujú tráviť čas v moderných a kvalitných budovách. No všetko je otázkou financií a ochoty stavať náročnejšie budovy, ktoré sú u nás v podstate stále novinkou. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: arch.sk, archiweb.cz

Foto: dumabyt.cz