Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Škola 21. storočia z amerického New Yorku

Napísal Róbert Bosák, 26.09.2018

Nový školský rok priniesol ďalšiu vlnu zrealizovaných návrhov škôl budúcnosti, ktoré majú žiakom ponúknuť nadštandard. Jedným z najlepších projektov tohto druhu je aj koncept interiéru v nedávno otvorenej newyorskej škole WeGrow.

Zdroj: www.architectmagazine.com 


WeGrow, presne pod týmto názvom poznajú žiaci, ich rodičia a všetci, ktorí majú akýkoľvek kontakt s týmto objektom, unikátne školské zariadenie z newyorskej štvrti Chelsea. Práve tam stojí budova, ktorá by pokojne mohla niesť prívlastok „škola 21. storočia.“ Zaslúžil sa o to jej nadčasový interiér z dielne dánskych architektov, ktorí ju zriadili v celkom inom štýle, na aký sme pri súčasných školách zvyknutí.

Zdroj: www.curbed.com


Severský rukopis opäť prekonal hranice dizajnu

 

Za futuristickým návrhom, ktorý ponúka úplne nový pohľad na školské budovy a prostredie v nich, stojí dánsky ateliér BIG. Ten siahol ešte viac do hĺbky studne nápadov a architektom zodpovedným za realizáciu novodobých škôl ukázal nový smer, ktorého nasledovanie môže znamenať prevrat v zariaďovaní škôl, a to vďaka návrhom, ktorých prepracovanie má priamy vplyv na podporu rozvoja detí a ich študijných výsledkov.

Zdroj: www.designboom.com 


Priestory v znamení dreva a organických tvarov

 

Architektonické štúdia zo severnej Európy sa vedia okrem estetickej stránky svojich návrhov pohrať aj s ich praktickým vybavením, vďaka ktorému dokážu splniť najvyššie kritériá trvalo udržateľnej architektúry. Inak tomu nie je ani v prípade sídla školy WeGrow, presnejšie jej interiéru. Ako je u Severanov zvykom, dôraz na zdravé vnútorné prostredie a schopnosť šetriť energiou zaisťuje dominancia dreva. Tej pomáhajú aj špeciálne navrhnuté organické tvary podporujúce hravosť a kreativitu žiakov.

Zdroj: www.curbed.com 


Objednávateľ pokračuje v revolučnom prístupe k práci a vzdelaniu

 

Objekt využíva aj ďalšie eko prvky, no tie sú už súčasťou návrhu iných ateliérov, keďže BIG sa postaral len o samotný interiér. Napriek tomu sa podarilo vytvoriť jedinečné dielo schopné ponúknuť žiakom ideálne podmienky na štúdium. Niet divu, veď škola patriaca skupine, ktorá prevádzkuje viacero zamestnaneckých stredísk zariadených v podobnom duchu (a tie sa hneď osvedčili, takže nebol dôvod nevsadiť na niečo podobné v prípade školy), je skôr indoorovým ihriskom ako klasickou učebňou.

Zdroj: www.6sqft.com


WeGrow sa zatiaľ iba rozbieha, takže robiť hneď na úvod nejaké závery by bolo priskoro. Či takýto spôsob zariaďovania škôl môže priniesť úspech v snahe rozvíjať talent žiakov, to ukáže čas. Myšlienku a jej samotnú realizáciu však musíme oceniť už teraz a určite by sme podobnú školu privítali aj u nás.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.architectmagazine.com, www.curbed.com, www.designboom.com, www.6sqft.com