Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Sklenené steny sú skvelé, ale ...

Napísal Róbert Bosák, 23.05.2015

Oživenie interiéru sa dá zariadiť pomocou netradičných prvkov, ktoré prinesú priestoru inováciu a zvýraznia celý dizajn. Práve za týmto účelom sa začali v domácnostiach objavovať sklenené steny, ktoré sú výborným doplnkom, ale nemusí to platiť vždy.

Zdroj: www.zamoko.cz


Úloha sklenených stien v príbytkoch spočíva v predelení jednotlivých miestností štýlovým a estetickým spôsobom. Okrem toho dokážu nahradiť klasické sadrokartónové alebo murované steny aj kvalitatívnou úrovňou, v ktorej oproti ostatným materiálom nijak nezaostávajú. Kombinácia týchto atribútov z nich spravila obľúbený domáci doplnok, po ktorom je stále vyšší záujem, no mnohí majitelia nakoniec nehodnotia ich účasť v priestore až tak pozitívne.

Zdroj: www.zamoko.cz


Sklamanie aj napriek mnohým pozitívam


Majiteľov nehnuteľností, ktorí nie sú s inštaláciou sklenených stien veľmi spokojní je dosť. Mnohí z nich sami nechápu prečo ich tieto steny sklamali, pretože pozitíva skla dokážu bez problémov predbehnúť aj ostatné materiály. Elegantný dizajn, ktorým zveľaďujú celý priestor a spoľahlivá odolnosť voči rôznym poškodeniam im prináša vrcholovú pozíciu v rebríčku kvality. Aj napriek tomu sa nájde veľa prípadov, pri ktorých tieto steny nesplnia očakávania.

Zdroj: www.interierystaveb.cz


Chce to stavebné úpravy


Hlavným dôvodom, kvôli ktorému sklenené steny nesplnia požadované nároky majiteľov, je nepripravený stav objektu. Ešte pred samotnou kúpou si treba uvedomiť, že pred montážou sa musí uskutočniť zopár stavebných úprav, vďaka ktorým budú steny plnohodnotnou súčasťou priestoru, vďaka čomu sa vyhnete nečakaným poškodeniam.


Spevnenie stropu – Ak máte strop zo sadrokartónu, odporúčame Vám ho upevniť napríklad oceľovou konštrukciou. Sadrokartón je ľahký materiál a sklenenú stenu dlho neudrží, takže po nejakom čase by mohlo dôjsť k poškodeniu, ktoré môže navyše ohroziť statiku. 


Podlahové kúrenie musí preč – Spojiť podlahové kúrenie so sklenenou stenou v jednej miestnosti prináša dosť veľké riziko. Pri montáži by mohlo dôjsť k poškodeniu špriály, ktoré sa odrazí práve na vykurovaní. Musíte sa teda rozhodnúť či chcete podlahové kúrenie alebo stenu zo skla.


Pozor na rozmery – Pre správnu montáž sklenenej steny sú dôležité rozmery vrátane prípadných otvorov pre zabudované dvere. Nie je to len výška a šírka, ktorej sa treba venovať. Pozornosť zamerajte aj na kontrolu podlahy a stropu, pretože pokiaľ sú krivé, treba to všetko oznámiť pri kúpe steny. Na brúsenie skla alebo iné dodatočné úpravy sa už nespoliehajte.

Zdroj: www.glassvision.cz


Rekonštruujte aj podľa typu skla


Nakoľko je každá sklenená stena odlišná, konkrétne rekonštrukčné zásahy si zvoľte podľa použitého skla. Slovenskí predajcovia sa aktuálne zameriavajú na dva hlavné typy, ktorými sú najpredávanejšie priehľadné steny z číreho skla a steny z kaleného skla v hrúbke 1-1,5cm. Tie druhé majú matné sklo, čo ich robí nepriehľadnými, takže vyhľadávajú ich najmä obyvatelia s požiadavkou na zvýraznenie súkromia. Súčasťou stien môžu byť aj posuvné či otočné dvere, takže rozsah stavebných úprav treba prispôsobiť aj tomuto nároku.

Zdroj: www.glassproject.cz


Využitie sklenených stien ako moderných doplnkov s vysokou kvalitatívnou úrovňou sa spája s viacerými druhmi nehnuteľností. Nenájdeme ich len v bytoch a domoch, kde sa starajú o estetickú stránku zlepšujúcu celkový dojem z bývania. Zaslúžené miesto majú aj v rôznych administratívnych priestoroch, kde poskytnú pracovníkom ticho a súkromie, no zároveň vytvárajú pomyselný open-space priestor, pri ktorom sa kolegovia vidia a majú tak na pamäti tímového ducha. Nech už tieto steny využívate akokoľvek, hlavne si pripravte objekt tak, aby ste neostali sklamaní a mohli sa z ich prítomnosti tešiť.


Text : Róbert Bosák

Foto : zamoko.cz, interierystaveb.cz, glassvision.cz, glassproject.cz