Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Singapur ukázal, ako stavať škôlky budúcnosti

Napísal Róbert Bosák, 28.12.2017

Nebol by to Singapur, ak by sa na poli miestnej architektúry nediali veľké veci. Na mape ázijského tigra nájdeme niekoľko revolučných stavieb, no len niektoré z nich získali viac superlatívov ako Early Learning Village, ktorú považujú za najlepšiu škôlku na svete.

Zdroj: belford-communications.com

 

Za posledné roky vyrástlo vo svete viacero predškolských zariadení, ktoré disponujú vysokou kvalitatívnou úrovňou, originálnym dizajnom aj dôrazom na zelené prvky. No žiadna nemôže konkurovať novému singapurskému komplexu Early Learning Village, ktorú hneď po svojej kolaudácii vyhlásili za najlepšie dielo svojho druhu.

Zdroj: boglearchitects.com

 

Najväčšia, najkvalitnejšia a najinovatívnejšia  

 

Tieto tri superlatívy úplne postačia k tomu, aby sa vedenie škôlky mohlo tešiť z obrovského úspechu. Architekti z ateliéru Bogle Architects totiž navrhli koncept, ktorý ukázal ako môžu vyzerať škôlky budúcnosti. Napriek tomu, že zariadenie nedisponuje žiadnymi prepychovými materiálmi ani výškovými rekordmi, sa táto nezvyčajná škôlka zo Singapuru stala najväčšou, najkvalitnejšou a zároveň najinovatívnejšou na svete.

Zdroj: boglearchitects.com

 

Pri návrhu museli zohľadniť účel komplexu

 

Návrhy predškolských zariadení sú vzhľadom k vekovej kategórii návštevníkov náročnejšie. Nakoľko v budove sa má stretávať vyše 2 000 detí vo veku od 1,5 do 6 rokov, čo je skupina, na ktorú vplýva prostredie najviac, architekti museli vymyslieť koncept prinášajúci komfort a slobodu. To vyžadovalo o to viac práce, že interiér sa rozprestiera na obrovskej výmere, čo by v prípade nevhodného návrhu mohlo na deti pôsobiť negatívne.

Zdroj: whichschooladvisor.com

 

Early Learning Village vo faktoch a číslach:

 

- výmera celého komplexu dosahuje až 54 000 m2

- škôlku môže navštevovať okolo 2 100 detí naraz

- o výchovu detí sa bude starať vyše 400 pedagógov

- okrem ihrísk a zón na hranie tu je viacúčelová hala

- v rámci vybavenia tu zriadili aj 20-metrový bazén

Zdroj: architectsjournal.co.uk

 

Najväčšia škôlka sveta bude budúci rok ašpirovať na zisk niekoľkých cien. Okrem veľkosti má totiž čo ponúknuť aj po ekologickej a kvalitatívnej stránke. Nie náhodou sa  o nej hovorí ako o revolučnom predškolskom zariadení, ktoré udalo základy výstavbe budov tohto druhu a stalo sa inšpiráciou, ako stavať škôlky 21.storočia.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: expatliving.sg, belford-communications.com, boglearchitects.com, architectsjournal.co.uk