Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Singapur pokračuje v premene na zelené mesto – otvoril solárny chodník

Napísal Róbert Bosák, 31.07.2017

Singapur a ekologické urbanistické nápady sú neodmysliteľným spojením, bez ktorého by rozvoj mestského štátu nefungoval. Po najnovšom sa tu diskutuje o novootvorenom chodníku, ktorý je schopný produkovať solárnu energiu.

 

Bezpečnosť, úspora, inovácia a praktická stránka, to všetko viedlo predstaviteľov Singapuru k realizácii ďalšieho pokrokového nápadu. Tým je nový chodník schopný svietiť aj v noci, ktorý však neosvetľujú žiadne umelé svietidlá. Jeho prevádzku zaisťuje solárna energia, čím sa chodník stal jedným z prvých svojho druhu.

 

Rail Corridor – pokrokový ekologický chodník

 

Singapur ako najinovatívnejšie mesto sveta si na príprave pokrokových nápadov dáva záležať. Rail Corridor, čo je názov pre nový ekologický chodník, si okamžite získal pozornosť. Jeho autori sa rozhodli pre realizáciu solárneho doplnku, ktorý má skvalitniť život v meste. To sa aj podarilo, nakoľko chodník od svojho otvorenia 12.júla využili tisícky spokojných chodcov.

 

Na úvod otestujú 400-metrový chodník

 

Solárne osvetlenie pracujúce na báze UV žiarenia funguje na 400-metrovom úseku, čo má ako testovací experiment zatiaľ postačiť. Je jasné, že ak sa projekt osvedčí a naplní praktické a bezpečnostné požiadavky, potom sa bude pokračovať vo výstavbe ďalších úsekov naprieč celým Singapurom.

 

Jeho prevedenie má vybrať verejnosť

 

Ekologické riešenia podporujúce postupnú transformáciu Singapuru na moderné zelené mesto sú v tejto lokalite vždy vítané. Aj preto sa o projekt Rail Corridor začalo zaujímať čoraz viac ľudí zapájajúcich sa do ankety o prevedení chodníka. Tí sa môžu vyjadriť k výberu materiálu, ktorým sa má dodatočne obložiť povrch dopĺňajúci zhotovenie v solárnom duchu. 

 

Vybudovanie ekologického solárneho chodníka nie je prvým nápadom tohto druhu. Podobné projekty boli prezentované aj v iných častiach sveta, pričom v susednom Poľsku a Holandsku sa dokonca zrealizovali. Teraz je na rade ukázať pozitíva takýchto urbanistických doplnkov  Singapur, ktorý prináša prototyp solárneho chodníka do svojho regiónu ako prvý.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : etravel.cz