Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Šikovná hydroponická smart záhradka do každej kuchyne

Napísal Róbert Bosák, 04.02.2019

Trochu čerstvej zeleniny z vlastnej produkcie po celý rok určite nezaškodí. Možno aj to si povedali výrobcovia praktického hydroponického zariadenia na pestovanie zeleniny a byliniek, ktoré sa zmestí do každej kuchyne.

 

Už je to pár týždňov, čo nám vôňa čerstvej zeleniny z vlastnej produkcie nemôže spríjemniť atmosféru v kuchyni. To ale neplatí v domácnostiach, kde sú využívané alternatívne spôsoby pestovania. Jeden taký predstavila aj spoločnosť Aspara, ktorá prišla s malou hydroponickou záhradkou do kuchyne.

Zdroj: www.inceptivemind.com 


Na revolučný hydroponický spôsob

 

Práve toľko spomínaný hydroponický spôsob pestovania je základom zariadenia, ktoré môže vniesť do domáckeho pestovania malú revolúciu. Vybrané druhy zeleniny a byliniek sa totiž dajú pestovať bez zeminy, výlučne na báze využitia vody ako hlavného zdroja živín. Takýto spôsob zároveň umožňuje využívať metódy šetrného a ekologického pestovania.

Zdroj: www.tasteofhome.com 


O čom je hydroponické pestovanie:

 

- rastliny nie sú zakorenené v pôde

- zdrojom rastu a živín býva voda

- zavlažovanie ovláda automatický systém

- osvetlenie rastlín zabezpečujú LED lampy

- k pestovaniu sú potrebné špeciálne semená

- semená sa dajú objednať priamo u výrobcu

- zariadenie využíva smart systém s možnosťou ovládania smartfónom

Zdroj: producthype.co 


Svieža domáca zeleninka aj v zime

 

Napriek vyššie uvedeným výhodám tohto zariadenia je otázne, či môže byť takto vypestovaná zelenina chutná a zdravá. Jej kvalita totiž môže doplácať na podobné problémy ako iné umelo vyrobené potraviny. Autorom nápadu však v prvom rade išlo o model, ktorý umožní pestovať vybrané druhy zeleniny priamo doma po celý rok vrátane zimy.

Zdroj: producthype.co 


Revolučná smart záhradka do kuchyne od spoločnosti Aspara je zatiaľ prezentovaná len na Kickstarteri, kde sa dá zároveň objednať. Práve tam hľadá podporu a finančnú pomoc potrebnú k svojmu uvedeniu na trh. K tomu by mohlo prísť už v apríli, pričom do predaja by sa mala dostať vo viacerých štátoch.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.inceptivemind.com, www.tasteofhome.com, producthype.co