Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

SIEA vyhlásila plánované termíny kôl Zelenej domácnostiam až do augusta

Napísal admin, 31.03.2017

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vypísala 6. kolo vydávania poukážok na podporu využitia obnoviteľných zdrojov energie (OZE) v domácnostiach, v hodnote 2 milióny EUR, na utorok 4. apríla 2017 o 15.00 hod. Toto kolo je určené pre zariadenia na výrobu tepla v mimobratislavských regiónoch. O dva týždne neskôr 18. apríla 2017 bude spustené 7. kolo pre zariadenia na výrobu elektriny pre tie isté oblasti s alokáciou 800 000 EUR. Poukážky vydané v pripravovaných kolách budú mať platnosť tri mesiace. Doteraz bolo v piatich kolách podporených 5 000 zariadení, ku ktorým sú už preplatené poukážky za viac ako 11 miliónov EUR. Na spracovanie čakajú ešte žiadosti o preplatenie v hodnote takmer 4,5 milióna EUR.

Zdroj: thermosolar.sk

V projekte Zelená domácnostiam SIEA plánuje v roku 2017 vydať poukážky na inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie v hodnote 15 miliónov EUR. Kolá budú vyhlasované s menšími čiastkami pravidelne, vždy v utorok o 15.00 hodine. SIEA zverejnila plánovaný harmonogram ďalších desiatich kôl s indikatívnymi vyčlenenými čiastkami do septembra 2017. Striedajú sa v ňom samostatné kolá pre zariadenia na výrobu tepla a elektriny: http://zelenadomacnostiam.sk/sk/aktuality/v-zelenej- domacnostiam-siea- v- roku-2017- vyda-poukazky- v-hodnote- 15-milionov- e/

Riaditeľ najväčšieho slovenského výrobcu slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o., Alfréd Gottas upozorňuje: „Tohtoročné kolá budú oproti minuloročným kratšie, lebo bude vydaných menej poukážok. To môže hlavne pri prvých z nich vyvolať väčší tlak pri registrácii. Predpokladané počty vydaných poukážok, ktoré vyplývajú z priemerných cien za doterajšie inštalácie, sú v 6. kole plánované na 980 (teplo) a v 7. na 293 (elektrina). SIEA môže uzatvoriť nové kolá potom, čo počet korektne ukončených žiadostí prekročí o 10 % vyčlenené financie na dané kolo. Ďalší záujemcovia tak prídu na rad v nasledujúcich kolách. Dobrou správou pre záujemcov o OZE je to, že teraz už nebudú musieť čakať tak dlho na nové kolo ako v roku 2016. Veď medzi 5. a 6. kolom uplynulo 5 mesiacov (teraz sa bude čakať niekoľko týždňov, s výnimkou bratislavského regiónu). Odporúčame záujemcom, nech sa obrátia na renomovaného dodávateľa zariadení na využívanie OZE a dajú si vypracovať ponuku na mieru. Musia mať k dispozícii dobrý počítač a kvalitné pripojenie na sieť, aby keď kolo začne o 15.00 hod., sa mohli hneď registrovať. Nech to ani neskúšajú bez predchádzajúceho kontaktu s vybraným zhotoviteľom, pretože ten nemusí mať voľné kapacity v čase, keď si naplánujú inštaláciu. Ušetria si čas a nervy a vyhnú sa riziku prepadnutia vydaných poukážok.“

Zdroj: thermosolar.sk

THERMO|SOLAR Žiar zákazníkom radí, ako majú uspieť aj osobne. Na výber má spolu 11 registrovaných slnečných kolektorov určených na ohrev teplej vody. Dokáže tak uspokojiť každého záujemcu o tento druh OZE a poradí aj pri výbere zhotoviteľov solárnych panelov na výrobu elektriny. V doterajších kolách patrili slnečné kolektory z produkcie THERMO|SOLARU medzi najčastejšie inštalované zariadenia zo všetkých. S využitím poukážky od SIEA môžu domácnosti ušetriť 30 až 50 % z ceny celého zariadenia. Na výber je celkovo viac ako 300 typov registrovaných slnečných kolektorov, laik nemá šancu sa v nich orientovať.

THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o., víta skrátenie času na vypísanie kôl. Považuje to za pozitívne vo vzťahu ku konečnému zákazníkovi. Pomôže to aj inštalatérom a dodávateľom zariadení na využívanie OZE. ,,Doteraz, keď jednotlivé kolá trvali niekoľko mesiacov, sme mali viazané značné financie v zatiaľ nepreplatených poukážkach u odberateľov a v materiáli na sklade. Aj naši obchodní partneri platia s určitým oneskorením, čím sa predlžuje návratnosť investovaných prostriedkov a znižuje efektivita, lebo vlastne takto úverujeme svojich odberateľov. Častejšie kolá na poukážky by mohli od apríla zrýchliť obeh financií a zvýšiť efektivitu predaja. Taktiež by mali znížiť podiel prepadnutých poukážok, lebo zákazníci budú vedieť lepšie plánovať termín realizácie. Aj občania budú mať skôr šancu uspieť, ak nestihnú predchádzajúce kolo,“ konštatoval A. Gottas.

Zdroj: thermosolar.sk

Zariadenia na využívanie OZE sú dlhodobou investíciou a majú slúžiť svojim zákazníkom desaťročia. Väčšinou si ich človek vyberá len raz za život. Preto by si mal každý zvážiť argumenty za a proti a až potom sa rozhodnúť. Najčastejšími kritériami, ktoré rozhodujú v prospech výrobkov THERMO|SOLARU oproti konkurencii, je pomer cena a kvalita, životnosť, výkon, referencie, garancie, servis a poradenstvo. Zariadenie od THERMO|SOLARU usporí zákazníkom ročne až 250 eur na ohreve teplej vody v rodinnom dome pri 3 – 4 člennej domácnosti a to najmenej v priebehu najbližších 30 rokov, takže majú teplú vodu počas väčšiny roka prakticky zadarmo. Zariadenie z akciovej ponuky THERMO|SOLARU s 3 kolektormi TS 300 a 300-litrovým zásobníkom na teplú vodu si môžete zaobstarať „na kľúč“ už za cca 4000 eur. Štát pritom preplatí 1750 eur, čo je maximálna možná výška podpory pre takéto zariadenie.

Pokiaľ domácnosť potrebuje menej teplej vody, THERMO|SOLAR jej navrhne vhodnú zostavu. Záruka na kolektory zo Žiaru je 12 rokov, pritom praxou potvrdená životnosť presahuje 30 rokov. V podstate jedinou údržbou je pravidelná výmena nemrznúcej zmesi cca raz za 8 rokov tam, kde je to potrebné. Tieto kolektory sú kompletne vyrobené na Slovensku z polotovarov a materiálov pochádzajúcich z Európy (predovšetkým zo Slovenska). Kúpou týchto kolektorov záujemca podporuje zamestnanosť na Slovensku.

Viac informácií je na www.thermosolar.sk,  alebo na : tel.: +421-45- 601 6080

Zdroj: thermosolar.sk