Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Septembrová návštevnosť v ubytovacích zariadeniach klesla medziročne o 35,1 %

Napísal Róbert Bosák, 26.11.2020

September patril v posledných rokoch medzi mesiace s jednou z najvyšších návštevností v roku. Tento rok sa ale tento trend nezopakoval. Najnovšie čísla za 9. mesiac poukazujú na výrazný prepad, ktorý znížil návštevnosť v ubytovacích zariadeniach v SR o viac ako tretinu. 

 

Medziročný pokles dosiahol až 35,1 %

 

Kým v septembri minulého roka sa návštevnosť vyšplhala na necelých 600 000, tento rok sa podľa Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) ubytovalo v slovenských ubytovacích zariadeniach vyše 378 000 hostí. V porovnaní s minuloročným septembrom sa jedná až o 35,1 % prepad. Po úspešných predošlých rokoch sa tak septembrová návštevnosť vrátila na úroveň podobnú roku 2015.

Zdroj: booking.com 


Cestovný ruch opäť podržali domáci

 

Ako je od vypuknutia pandémie zvykom, aj v septembri tvorili výraznú väčšinu ubytovaných domáci návštevníci. V 9. mesiaci sa ich podiel vyšplhal až na 78,9 %. Slovenských hostí totiž bolo v septembri ubytovaných takmer 300 000. Napriek tomu sa ich v tunajších ubytovacích zariadeniach ubytovalo menej ako v septembri minulého roka. Medziročný pokles dosiahol až 13,8 %.

Zdroj: booking.com 


Počet prenocovaní sa znížil o 27,5 %

 

Mínusové čísla v septembri nezaznamenal iba celkový počet ubytovaných. V znamení pádu sa niesol aj konečný počet prenocovaní. Ten bol v porovnaní s 9. mesiacom v roku 2019 nižší až o 27,5 %. Napriek poklesu sa však mesačný počet prenocovaní v ubytovacích zariadeniach na Slovensku udržal nad 1 miliónom. Dobrou správou pre domáci cestovný ruch je aj predĺženie priemernej dĺžky pobytu, ktorá sa v porovnaní so septembrom 2019 zvýšila z 2,6 na 2,9 noci.

Zdroj: hotelsbydrone.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: booking.com, hotelsbydrone.com