Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

SAE chcú do 30 rokov 50 % energie z obnoviteľných zdrojov

Napísal Róbert Bosák, 20.10.2020

Krajín a regiónov, ktoré sa zaväzujú k postupnému prechodu na obnoviteľné zdroje energie, pribúda. Ďalším iniciátorom výrazného zvýšenia podielu zelenej energie sú SAE.

Zdroj: miga.org 


Spojené arabské emiráty (SAE) sa už dlhší čas snažia byť lídrom v regióne okolo Perzského zálivu. Po najnovšom si chcú uchmatnúť prvenstvo aj v oblasti zelenej energetiky. Jedným z ich najnovších cieľov je zvýšiť podiel zelených energií zo všetkej spotrebovanej energie na polovicu. Udiať by sa tak malo do roku 2050.

Zdroj: miga.org 


Solárnu energiu zaistí 10 hodín slnka denne

 

Potenciál na splnenie odvážneho záväzku SAE určite majú. Plusom je ich poloha na Strednom východe, kde svieti slnko 10 hodín denne, a to až 350 dní v roku. Výroba solárnej energie tak pre emiráty nebude problémom. Obzvlášť po tom, čo lídri ohlásili miliardové investície a už teraz sa realizuje niekoľko projektov zelených miest fungujúcich výhradne na obnoviteľných zdrojoch. 

 

Abú Zabí chce splniť záväzok už o 10 rokov

 

Emiráty ako celok majú na splnenie záväzku až 30 rokov. Niektoré mestá si však dali omnoho vyššie ciele. Napríklad Abú Zabí chce získavať 50 % všetkej energie z obnoviteľných zdrojov už v roku 2030. Pomôcť k splneniu odvážneho cieľa má mestu investičný balík vo výške 163 mld. USD, z ktorého budú financované viaceré ambiciózne projekty. Ich realizácia nepomôže iba pri zvyšovaní podielu zelenej energie. Cieľom je aj znižovať produkciu odpadu a emisií.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: intelligentliving.co

Zdroj foto: miga.org