Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

S bambusovou podlahou za módou a kvalitou

Napísal Róbert Bosák, 29.07.2014

Sú trendové, stoja na vrchole rebríčka záujmu a prinášajú orientálnu eleganciu. Bambusové podlahy, ktoré si nachádzajú miesto v našich interiéroch, sú jednými z najvyhľadávanejších podlahovín súčasnosti a zdobia novostavby, zrekonštruované obydlia aj administratívne priestory.

Zdroj: www.interiermagazin.com


Exotiku dokáže vystihnúť vzhľad bambusovej podlahy úplne najlepšie. Nádych leta, slnka, tropického vzduchu a kontrast farieb ladených do hnedých odtieňov pôsobiacich príjemnou domácou atmosférou bude vynikať v každom príbytku. Vzhľad starajúci sa o doladenie dizajnovej atmosféry však nie je jediným, čo obyvateľov na týchto bambusových podlahovinách tak silno priťahuje. Sú to aj kvalitatívne vlastnosti, vďaka ktorým si tento typ krytiny buduje svoje stabilné miesto aj v konzervatívnejších európskych interiéroch. 

Zdroj: www.interiermagazin.com


Krátko o bambuse


Bambus je všeobecne považovaný za drevinu, aj keď sa celkom nejedná o strom alebo krík. Druhov poznáme viacero, všetky pochádzajú z krajín juhovýchodnej a východnej Ázie a označujú niekoľko čeladí naraz. Celkovo je bambus v tamojších končinách považovaný za symbol života a jeho spracovanie siaha ďaleko do minulosti. Známy ako potravina, stavebný či konštrukčný materiál, liečivo alebo materiál na výrobu papiera sa stal využívaný po celom svete a veľkej obľube sa teší práve v oblasti výroby podláh a nábytkových zostáv.

Zdroj: www.podlahyweb.cz


Bambus ako materiál


Obnoviteľnosť bambusu v prírode je úžasná, preto dovolili domáci obyvatelia jeho postupné rozšírenie do sveta. Nakoľko sa jedná o prírodný materiál, zabezpečuje všetky ekologické štandardy moderného bývania a obrovským plusom pre komfortné nažívanie je jeho zdravotná nezávadnosť. Vyznačuje sa aj dlhovekosťou, ktorú zaisťuje tvrdosť bambusového dreva. Dokonca je považovaný za tvrdší ako mahagónové alebo dubové drevo, čo mu dáva značnú kvalitu a vysokú odolnosť najmä vo svete podláh.

Zdroj: www.idealni-bydleni.cz


Výroba a ošetrenie podlahových dielov


Samotná výroba podlahových dosiek pozostáva zo spracovávania jednotlivých pásov bambusu, ktoré sa skrúcajú a následne lisujú. Tento spôsob nevyžaduje žiadne zložité postupy ani strojové zásahy (aj keď sa v modernom priemysle využívajú), veď v minulosti sa takto bambus spracovával bez technických vymožeností. Hrany dosiek sa zhotovujú tzv. mini-fúgou. Pri pokladaní podlahy sa môžu dosky aj obrúsiť a potom položiť, prevažne sa využíva perodrážkový štýl a polyuretánové lepidlo, ktoré ich nepoškodí. 

Zdroj: www.lcn-nabytek.cz


Udržba bambusovej podlahy by mala byť zabezpečená špeciálnymi prípravkami, pretože znášanlivosť vody a bambusu v podobe podlahy nie je najlepšia a mohli by sa na nej postupne začať vytvárať nafúknuté kopčeky. Povrch je dobré ošetriť už pri výrobe a takisto pri pokladaní v interiéri matným alebo lesklým lakom, ktorý bude s olejovým náterom určeným proti UV žiareniu správne kontrastovať a správať sa bez nechcených chemických reakcií.

Zdroj: www.sortim.cz


Elegancia, ktorou sa bambusové podlahy prezentujú je úžasná, avšak dôležitejšia je ešte ich kvalitatívna stránka. Tvrdosť, ktorá ponúka pevnosť a vysokú trvácnosť poslúži vynikajúco aj do exteriérov, kde sa často kladú zvýšené nároky na povrchy. Síce nie je rozumné dávať bambusovú podlahu do kúpeľne kvôli kontaktu s vodou, ale do všetkých ostatných miestností je vhodná. Bude z nej vyžarovať nádhera spojená so závanom orientálnej extravagancie a každému členovi domácnosti vrátane hostí spríjemní každý krok. 


Text : Róbert Bosák

Foto : interiermagazin.com, podlahyweb.cz, idealni-bydleni.cz, lcn-nabytek.cz, sortim.cz