Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rýchle a jednoduché čistenie bytového zariadenia pomocou „ľudových“ metód

Napísal Róbert Bosák, 26.06.2019

Stojí to minimum peňazí a ešte menej času. Čistenie vybraného bytového zariadenia sa dá zvládnuť bez toho, aby ste pri tom strávili celé hodiny a utratili financie na chémiu. Stačí vsadiť na osvedčené ľudové metódy a vaše spotrebiče aj doplnky budú opäť žiariť.

Zdroj: www.pixabay.com 


Čistenie žalúzií a tieniacej techniky

Ak budete žalúzie čistiť pravidelne, veľa práce s nimi nebude. Najprv ich pomocou prachovky zbavte prachu, aby ste ich hneď na to mohli pretrieť mokrou navlhčenou handričkou. Dodržte správny smer! Pri horizontálnych modeloch smerujte zhora nadol, pri tých vertikálnych zľava doprava. 

 

Čistenie práčky od plesní a zápachu

Trochu octu a bielizeň bude hneď voňavejšia aj bez chemických prípravkov. 2 hrnčeky octu vlejte do bubna, nastavte program s najvyššou teplotou a nechajte naprázdno prať. Ak práčku trápia aj plesne, spravte ten istý proces s obyčajnou kuchynskou sódou.

Zdroj: www.pixabay.com 


Čistenie záclon od matných farieb

Ak je práčka vyčistená, bez obáv v nej môžete čistiť aj záclony, najmä tie biele, ktoré dlhým používaním zmatnejú. Pred praním ich namočte do vody, v ktorej je rozpustená klasická soľ alebo prášok do pečiva. Takto predpripravené môžu ísť do prania, pri ktorom bude v pracom prášku primiešaný ocot alebo sóda.

 

Čistenie koberca od škvŕn a fľakov

Dostať niektoré škvrny z koberca je hotové umenie. V prípade mastných fľakov dosť pomáha, ak na nich priložíte obrúsok namočený v octe a prejdete po ňom žehličkou. Na škvrny z kávy a vína zas platí soľ alebo kuchynská sóda nasypaná na miesto „úrazu“. Spolu s vodou vytvoria zmes, ktorá sa po napenení votrie do škvrny a eliminuje ju.

Zdroj: cleandry.co.nz 


Čistenie sporáka a rúry na pečenie

Sporák s rúrou vyžaduje najčastejšie čistenie zo všetkých domácich spotrebičov. Ak to urobíte okamžite po jeho zašpinení pri varení, celý proces vybavíte pomocou citrónovej šťavy a teplej vody. Sódu ale nevynecháte ani teraz. Ak je mastnota už zaschnutá, na kefku nanesiete práve zmes sódy s octom a jemne vydrhnete špinavé miesta.

 

Čistenie matracov od roztočov

Sóda hrá hlavnú úlohu aj pri čistení matracov. Použiť ju vo forme čistiacej pasty zmiešanej s peroxidom sa však odporúča až po povysávaní matraca. Potom môžete krúživými pohybmi aplikovať na matrac spomínanú zmes, ktorú na záver povysávate. Na čistý matrac dávajte len vypratú posteľnú bielizeň, v ktorej si budete môcť po dni plnom upratovania spokojne pospať.

Zdroj: www.pixabay.com 


Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.pixabay.com, cleandry.co.nz