Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ručne vyrezávané drevené stoličky s podobizňou smajlíka

Napísal Róbert Bosák, 02.03.2021

Smajlíky a emotikony sú už dlhší čas bežnou súčasťou našich životov, najmä tých, ktoré sa odohrávajú v on-line priestore. Niektorí návrhári sa ich však pokúšajú vniesť aj do bežného života, napríklad v podobe obyčajnej stoličky.

 

Smajlíky síce nie sú vo svete dizajnu ničím neobvyklým, no španielsky dizajnér Jamie Hayón prišiel s nápadom, aké sa bežne nevidia. Na rozdiel od značiek, ktoré používali tento vzor ako povrchovú potlač či animáciu, on sa rozhodol pre vyrezávanie smajlíkov do nábytku. Netrvalo dlho a jeho diela sa pod značkou Benchmark dostali na trh ako usmievajúce sa stoličky.

Zdroj: benchmarkfurniture.com


Jednoduchý model so smajlíkom

 

Návrh stoličky bol vytvorený v typickom minimalistickom štýle. Výsledný model nepotrebuje žiadne pestré ani vzorované textúry či neobvyklý tvar. Dizajnér vsadil na celkom jednoduché prevedenie bez opierky, ktorému dominuje práve podobizeň smajlíka. Tá je zároveň sedacou časťou stoličky, ktorá sa drží na 4 oblých nohách.

Zdroj: benchmarkfurniture.com 


100 % ručne vyrezávaný nábytok

 

Celá stolička je vyrobená z kvalitného masívneho dreva. Na jej zhotovenie poslúžila americká čerešňa, ktorá sa vyznačuje skvelými vlastnosťami uľahčujúcimi ručné opracovanie materiálu. Práve ručná práca je hlavnou prednosťou modelu, ktorý Jamie vyrezal celý bez akéhokoľvek strojového zásahu.

Zdroj: benchmarkfurniture.com 


Smajlík slúži na uchopenie stoličky

 

Z ručnej práce vzišiel aj samotný smajlík. Ten má síce sediacim pripomínať priaznivé účinky smiechu, no tým sa jeho význam ani zďaleka nekončí. Jeho vyrezávaná tvár zároveň plní aj  praktickú úlohu. Ústa totiž môžu poslúžiť aj na jednoduché uchopenie stoličky a jej následný prenos.

Zdroj: benchmarkfurniture.com 


Usmievajúce sa stoličky sú už v predaji, aj keď zatiaľ iba s jedným variantom podobizne. Tie ďalšie zrejme prídu až po prípadnom úspechu tohto modelu. Nad tým však visí otáznik najmä kvôli cene. Stolička sa totiž predáva až za 495 £. Vzhľadom na absentujúce pohodlie sa tak model stane skôr zberateľským kúskom, pri ktorom zberatelia ocenia nápad a poctivú ručnú prácu. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: benchmarkfurniture.com