Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rozvoj inteligentných miest na Slovensku podporia štátne dotácie

Napísal Róbert Bosák, 04.09.2017

Téma budovania inteligentných miest a obcí zohráva kľúčovú úlohu v celej EÚ. Do centra pozornosti sa dostáva aj u nás, čo potvrdzuje snaha o jej podporu štátom aj súkromným sektorom, ktorí spoločne rozbiehajú nový program dotácií.

 

Na Slovensku sa rozbieha nový projekt zameraný na rozvoj inteligentných miest. Ten by mal priniesť našim regiónom istý pokrok vo viacerých oblastiach spájaných s moderným bývaním v mestách a obciach. Z hľadiska realizácie inteligentných projektov totiž máme za európskym štandardom stále čo dobiehať, čo by však aspoň čiastočne mohol zmeniť práve tento projekt. 

 

Štát vyčlenil z rozpočtu 1 milión eur

 

1 mil. €, presne toľko je výška avizovanej finančnej podpory určenej na vyplácanie dotácií na rozvoj inteligentných miest. Štát chce týmito príspevkami prispieť k lepšej modernizácii miest a obcí, ktoré by tak mohli investovať do infraštruktúry, trvalo udržateľnej výstavby, systému vykurovania či vodného hospodárstva vo svojich lokalitách ďalšie peniaze.

 

Dotáciu môže získať ktorýkoľvek regionálny podnik

 

Peniaze poskytované formou dotácie budú určené pre príjemcov z rôznych kútov Slovenska. Podľa predstaviteľov vlády ich môže získať ktorýkoľvek malý, stredný alebo aj veľký podnik z ľubovoľného regiónu, samozrejme za predpokladu, ak splní požadované podmienky. Vďaka tomu budú mať šancu na rozvoj všetky lokality bez ohľadu na vyspelosť regiónu.  

 

Spoluúčasť na podpore poskytnú zahraničné spoločnosti

 

Nakoľko naše firmy ešte nemajú dostatok skúseností s efektívnym investovaním do rozvoja inteligentných miest, spoluúčasť zahraničných spoločností na projekte je vítaná. Tie by mali pomáhať s prípravou projektov tak, aby boli peniaze vynaložené čo najlepšie. Partneri z USA a Kanady sú ochotní prijať zástupcov našich podnikov na študijné pobyty a otvoriť im svoje centrá, čím nám prepožičajú svoje know-how, a potom je len na nás, ako ho uplatníme doma.

 

Vláda zatiaľ nezverejnila všetky podrobnosti ohľadom realizácie projektu. Údajne sa ešte musia doladiť posledné úpravy, po ktorých by sa dotácie mohli začať schvaľovať. Viac sa však dozvieme počas septembra, kedy iniciátori projektu prisľúbili detailnejšie informácie. 

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : hnonline.sk, pravda.sk

Foto : stavebnictvoabyvanie.sk