Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rozostavaná vyhliadková veža na Štrbskom Plese naďalej rozdeľuje ľudí

Napísal Róbert Bosák, 26.09.2019

Kým jedni ju s vidinou rozšírenia ponuky atrakcií vítajú, iní upozorňujú na zbytočnosť celého projektu. Rozostavaná vyhliadková veža na Štrbskom Plese stále vyvoláva vášne a rozporuplné reakcie.

Zdroj: www.tasr.sk


Projekty realizované vo Vysokých Tatrách sú vždy citlivou záležitosťou. Inak tomu nie je ani pri výstavbe novej vyhliadkovej veže, ktorú v júni rozostavali na Štrbskom Plese. Tá bije do očí viacerým, čoho výsledkom je spustenie internetovej petície. Zdá sa, že hlas podpísaných ale vypočutý nebude, pretože výstavba novej atrakcie v miestnom Areáli snov pod Mlynickou dolinou ďalej napreduje.

Zdroj: www.tasr.sk 


Petíciu podpísalo skoro 8 000 ľudí

 

Počet podpísaných sa už blíži k 8 000. Mnohí projektu vyčítajú nevhodný dizajn a zbytočný zásah do panorámy v okolí Štrbského Plesa, pričom autorov vyzývajú k prehodnoteniu celého zámeru. Tí však oponujú, že návrh dostal zelenú od všetkých potrebných orgánov a vzhľadom na polohu na nevyužívanom ihrisku v už zastavanom Areáli snov neprekážal ani ochranárom.

 

Nie obyčajná vyhliadková veža

 

Autori neobhajujú projekt iba výstavbou veže na území, ktoré nezasahuje do chránenej zóny. Zaujať chcú aj jej multifunkčným využitím, ktoré prinesie viac ako len ďalekosiahle výhľady pre tých, ktorí si radi vychutnajú tatranské scenérie bez absolvovania náročnej vysokohorskej turistiky. Cestou na vrchol sa totiž prostredníctvom náučnej prehliadky zoznámia s tatranskou prírodou aj so základmi environmentalistiky. 

 

 Rozhľadňa s adrenalínovými zážitkami

 

Po náučnej prehliadke a obdivovaní tatranských vrcholov príde vhod trochu zábavy, najlepšie tej adrenalínovej. Tú umožní obrovská adrenalínová sieť a zážitkový skywalk, ktorý vybudujú vo výške 50 m. Práve ten by mal zvýšiť atraktívnosť rozhľadne a celkovo prilákať na Štrbské Pleso ešte viacej návštevníkov, najmä tých, ktorí turistike priamo v horách veľmi nefandia.

 

4 fakty o novej vyhliadkovej veži na záver:

 

- rozhľadňa vyrastie na úroveň 53 metrov

- naraz dokáže pojať až 400 návštevníkov

- konštrukciu veže zhotovia z dreva a ocele

- výstup na vrchol veže bude bezbariérový

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: www.tasr.sk