Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rodný dom Ľ. Štúra a A. Dubčeka má novú strechu

Napísal Róbert Bosák, 31.08.2021

Mnohé rodinné domy, v ktorých sa narodili osobnosti slovenských dejín, majú za sebou bohatú históriu. To sa podpísalo aj na ich stave, ktorý vo viacerých prípadoch vyžaduje väčšiu renováciu. Tou nedávno prešiel aj rodný dom Ľ. Štúra a A. Dubčeka v Uhrovci.

 

Máloktorý dom na Slovensku sa môže pochváliť tým, že sa v ňom narodili hneď 2 významné osobnosti našich dejín. V prípade toho v Uhrovci boli rodákmi Ľ. Štúr a A. Dubček. Po tých obci v okrese Bánovce nad Bebravou ostala historická stavba s prvkami ľudovej architektúry, ktorá je už viac ako 50 rokov národnou kultúrnou pamiatkou, aktuálne aj s novou strechou.

Zdroj: trencinregion.sk

                                                       

Rodný dom pokrýva kompletne nová strecha

 

Obnova strechy sa uskutočnila takmer v hodine dvanástej. Stará strešná krytina bola v zlom stave, čoho výsledkom bolo opakované zatekanie do podkrovnej časti objektu. Trenčianske múzeum, ktoré má v tomto dome menšiu expozíciu, sa tak rozhodlo investovať do výmeny celej strešnej krytiny. Tá je už osadená, takže národná kultúrna pamiatka v Uhrovci sa môže aktuálne pochváliť celkom novou strechou.

Zdroj: TASR – Radovan Stoklasa

 

Rekonštrukcia strechy stála takmer 41 000 €

 

V rámci rekonštrukcie sa osadila nová strešná krytina s rozlohou 480 m². Pri výmene sa dbalo o zachovanie pôvodnej podoby s prvkami ľudovej architektúry, vďaka čomu má strecha domu cennú historickú hodnotu. Celková investícia do výmeny krytiny sa tak vyšplhala na 41 000 €. Všetky náklady súvisiace so zrealizovanými rekonštrukčnými prácami financovalo spomínané Trenčianske múzeum z vlastných zdrojov.

Zdroj: trencinregion.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR

Zdroj foto: trencinregion.sk, TASR – Radovan Stoklasa