Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Robotická nábytková zostava pre domácnosti s najmenšou výmerou

Napísal Róbert Bosák, 10.04.2017

Malé byty nemusia byť prekážkou ku komfortnému bývaniu. Aj minimum priestoru sa dá zariadiť šikovne a v duchu priestrannosti. Umožňuje to aj robotický nábytok, ktorý navrhli vo forme mobilnej nábytkovej jednotky pre malé domácnosti.

Zdroj: woodworking.com  

Nábytok dokáže zabrať až polovicu celej obytnej plochy. V prípade nesprávneho umiestnenia sa jeho okupácia voľného priestoru v domácnosti zvyšuje ešte viac. Práve preto sú pokrokové návrhy praktických nábytkových zostáv šetriacich miesto vítané a rýchlo si získavajú obľubu. Platí to aj v prípade špeciálneho robotického nábytku Ori, ktorý už pár týždňov dobýja trh.

Zdroj: robohub.org  

Posuvná robotická jednotka schopná presunu

 

S návrhom špeciálnej nábytkovej jednotky, ktorá je schopná efektívnej mobility po interiéri prišla spoločnosť Ori Systems. Tradičný výrobca inovatívnych doplnkov do domácnosti sa spojil so špičkovými návrhármi, aby vytvorili unikátny robotický nábytok kombinujúci pekný dizajn, praktickú funkciu a schopnosť šetriť miesto. Práve to sa stalo hlavným atribútom tohto modelu,  ktorý sa vďaka kolieskam a zabudovanému elektromotoru pohybuje po celom byte.

Zdroj: slashgear.com

 

Nábytok navrhnutý pre domácnosti do 30 m2

 

Robotickú jednotku navrhli ako komplexnú nábytkovú zostavu pre všetkých, ktorí chcú šetriť priestorom. Výrobcovia hovoria, že predaj zamerali na majiteľov vlastniacich mini príbytky s výmerou do 30 m2. Aj keď poslúži v akomkoľvek interiéri, práve v menších domácnostiach sa osvedčí jej flexibilita a schopnosť zaistiť komfort. Nakoľko je obojstranná, interiér rozdelí na spálňu a obývačku, pričom jej nechýba žiadny z prvkov od postele po obývaciu stenu.

Zdroj: mashable.com

 

Multifunkčná nábytková zostava v úspornom profile

 

Priestor nie je jediné, čo dokáže nábytok Ori šetriť. Prepracovaný systém robotickej zostavy  berie ohľad aj na spotrebu elektriny. Podľa výrobcov sa energia spotrebúva len pri presune nábytku, počas ktorého sa minie údajne tretina z toho, čo pri fénovaní vlasov. To však nie je veľmi objektívne porovnanie, nakoľko fény patria k spotrebičom s dosť vysokou spotrebou. Napriek tomu nás využívanie tejto zostavy nepripraví o veľa peňazí, skôr naopak.

Zdroj: slashgear.com 

Robotický nábytok od Ori Systems je na scéne príliš krátko na to, aby sa dal hodnotiť ako úspešný alebo populárny. Podstatné  je, že do našich domácností vnáša myšlienku a snaží sa o zútulnenie bývania, čo sa mu vďaka svojmu úspornému charakteru a elegantnému vzhľadu darí celkom dobre.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : techtimes.com, woodworkingnetwork.com, robohub.org, slashgear.com, mashable.com