Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Roboti ovládnu už aj čistenie toaliet

Napísal Róbert Bosák, 18.11.2017

Výroba robotických spotrebičov sa stala takou bežnou, že príchod niektorých zariadení na trh už ani nevzbudí pozornosť. Občas však výrobcovia trafia presne do čierneho a do predaja pošlú produkt schopný spôsobiť v domácnostiach technologickú revolúciu.

 

Nie sú to len robotické vysávače či mopy, ktoré sú vyhľadávané kvôli schopnosti upratať bez ľudského pričinenia. Už dlhšie sa medzi zákazníkmi hovorí aj o potrebe zariadenia, ktoré by dokázalo samostatne vyčistiť toalety. Sen majiteľov domácností, ktorí by si s touto prácičkou viacej neradi špinili ruky, sa začína plniť, pretože budúci rok má do predaja vstúpiť SpinX.

 

Revolučný čistič WC

 

SpinX je jedným z najhorúcejších budúcoročných kandidátov schopných priniesť do bytov a domov technologickú revolúciu. Jeho výrobcovia navrhli automatický čistič na WC, ktorý má odbremeniť majiteľov od tejto neobľúbenej činnosti. Nakoľko ide o prvý spotrebič svojho druhu, hovorí sa o ňom ako o revolučnom zariadení schopnom vyčistiť celý záchod už za 90 sekúnd.

Zdroj: kickstarter.com

 

Fungovanie SpinX-u v praxi

 

SpinX funguje na robotickom princípe, takže ľudský faktor je vyžadovaný len pri inštalácii, naprogramovaní čistiaceho cyklu a starostlivosti o spotrebič. Montáž je jednoduchá a prebieha pripojením zariadenia, ktoré je náhradou za záchodové sedadlo, k rozvodom pomocou hadice. Čo sa týka starostlivosti, tá pozostáva z výmeny kefy raz za 6 mesiacov, alebo v závislosti od frekvencie využitia, a dobíjania batérie, ktorej výdrž sa odhaduje na 30 čistiacich cyklov.

Zdroj: kickstarter.com

 

Proces čistenia krok po kroku

 

1.Aktivácia zariadenia – Po aktivovaní procesu tlačidlom na zariadení sa pod vekom sedadla vysunie robotické rameno s kefou pripravenou zahájiť čistenie.

2. Automatické čistenie – Následne sa toto rameno s kefou točí okolo celej záchodovej misy, pričom zo zásobníka vystrekuje mydlo aplikované pri čistení.

3. Vyčistenie sedadla – Súčasťou čistenia je aj ošetrenie sedadla, a to rozprašovaním mydla na jeho povrch. V rámci 90-sekundového procesu dochádza k fúkaniu vzduchu, ktoré má mokrý povrch sedadla vysušiť a pripraviť ho na okamžité použitie.

Zdroj: kickstarter.com

 

Revolučná novinka, ktorá je vôbec prvým robotickým čističom WC na svete, príde na trh už budúci rok. Jej globálnu distribúciu v 2 dizajnových verziách chcú spustiť v lete, no zadovážiť si ju môžete aj teraz prostredníctvom služby Kickstarter. Tam je aktuálne ponúkaná za 199 dolárov, ktoré poputujú na podporu start-upu vyrábajúceho toto zariadenie. Od leta sa má jej cena dvihnúť na 300 - 350 dolárov, čo by však nemalo znížiť dopyt, ktorý je zatiaľ rekordný.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : kickstarter.com

Foto : archiproducts.com, kickstarter.com