Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rezidenčná štvrť v Toulouse je takmer celá z dreva

Napísal Róbert Bosák, 03.03.2023

Drevo ako stavebný materiál zohráva kľúčovú úlohu pri viacerých väčších rezidenčných projektoch. Vo francúzskom meste Toulouse poslúžilo na výstavbu takmer celej obytnej štvrte. Z dreva bola postavená väčšina budov vrátane viacpodlažných objektov.

Zdroj: seuil-architecture.com

 

Rezidenčná štvrť La Cartoucherie bola vybudovaná na mieste niekdajšej priemyselnej zóny v Toulouse. Hlavnou požiadavkou investorov bolo premeniť industriálnu lokalitu na modernú obytnú štvrť s estetickou aj udržateľnou funkciou. Podľa architekta Helmuta Dietricha sa na túto úlohu najviac hodilo práve drevo.

Zdroj: seuil-architecture.com

 

Viac ako 70 % štvrte postavili z dreva

 

Prírodný materiál je v štvrti La Cartoucherie prítomný na každom kroku. Uplatnenie našiel na vonkajšej strane budov aj v ich interných priestoroch. Do konštrukcií bol zakomponovaný v podobe drevených modulov. Prefabrikované prvky zlacnili a urýchlili celú výstavbu. Spolu s flexibilnými drevenými priečkami a ďalšími drevenými prvkami na balkónoch sa starajú aj o zaistenie komfortu a zdravej vnútornej mikroklímy. Tá je na vysokej úrovni v celej lokalite, ktorej zástavba obsahuje až 72 % dreva.

Zdroj: seuil-architecture.com

 

Bývanie, hotel, občianska vybavenosť

 

Okrem dreva sa vo vybraných budovách v štvrti  La Cartoucherie objavuje aj betón. V liatej forme si našiel uplatnenie najmä na podlahách v tamojšom hoteli. 10-poschodové ubytovacie zariadenie s výmerou viac ako 1700 m² je výškovou dominantou celej štvrte, ktorá sa vďaka hotelu a niekoľkým okolitým prevádzkam so službami a základnou občianskou vybavenosťou stala viacúčelovou rezidenčnou zónou. Liaty betón bol pre hotelové podlahy zvolený aj kvôli jeho akustickým vlastnostiam, ktoré pomáhajú návštevníkom hotela stráviť komfortný pobyt v udržateľnej štvrti s nadčasovými drevostavbami.

Zdroj: seuil-architecture.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: seuil-architecture.com