Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Resumé 5.ročníka študentskej súťaže Stavby s vůní dřeva

Napísal Róbert Bosák, 18.09.2017

Za prepracovanými návrhmi drevostavieb nemusíme chodiť do západnej Európy ani Škandinávie. Šikovní architekti schopní pripraviť nadčasový projekt sa nájdu aj u nás. Niekoľko z nich predstavilo svoju prácu aj v česko-slovenskej súťaži Stavby s vůní dřeva.

 

Drevostavby ako budúcnosť stavebníctva si získavajú čoraz viac priestoru po celej Európe vrátane Slovenska a Čiech. Práve tu sa po vzore zahraničných krajín organizujú zaujímavé podujatia venované prezentácii pokrokových návrhov. Medzi také patrí aj súťaž Stavby s vůní dřeva, v ktorom si môžu každoročne zasúťažiť študenti z oboch krajín.

Zdroj: drevostavitel.cz 

V 5.ročníku bolo predstavených 50 návrhov

 

Nie až tak známa, no o to viac lákavá súťaž podporujúca študentskú architektonickú tvorbu má za sebou už piaty ročník. V ňom sa predstavilo celkovo 50 návrhov, pričom 27 z nich sa zaradilo do kategórie Návrhy dřevěných staveb, kde bola okrem domov aj škôlka či kaplnka,  a zvyšných 23 bojovalo o cenu v kategórii Návrhy dřevěných konstrukcí, ktorej dominovali lesné objekty a jazdecká hala.

Zdroj: atlasceska.cz

 

Víťazi kategórie Návrhy dřevěných staveb:

 

Cena odbornej poroty – Matyáš Vrtiška, Rodinný dům u Lipna

Zdroj: drevoprozivot.cz


Cena verejnosti – Václav Šimeček, Rekreačně ubytovací areál Kokořín

Zdroj: drevoprozivot.cz

 

Víťaz kategórie Návrhy dřevěných konstrukcí:

 

*V druhej kategórii si návrh drevenej jazdeckej haly v Pardubiciach odniesol obe ceny naraz.

Cena odbornej poroty aj Cena verejnosti – Vojtěch Slavík, Jezdecká hala v Pardubicích

Zdroj: drevoprozivot.cz

 

Súťaž dá priestor českým a slovenským študentom orientovaným na drevostavby aj budúci rok. Ak ste jedným z nich, môžete takisto skúsiť šťastie. Možno sa váš návrh porote zapáči natoľko, že si odveziete finančnú výhru a začnete spolupracovať s nejakou prestížnou firmou venujúcou sa drevostavbám a ich expanzii.

 

Poďakovanie na záver: Nebyť Jiřího Vaňhu z Mělníka, niektoré výsledky mohli skončiť inak. Práve tento pán je držiteľom najväčšieho počtu odoslaných hlasov a za svoju vytrvalú podporu víťazov a zároveň súťaže si zaslúži veľké poďakovanie.

 

Text : Róbert Bosák

Zdroje : czechdesign.cz, drevoprozivot.cz

Foto : semacz.cz, drevostavitel.cz, atlasceska.cz, drevoprozivot.cz