Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rekonštrukcia kina Palace v Nitre

Napísal Róbert Bosák, 06.10.2022

Dlhodobo nevyužívaná budova nitrianskeho kina Palace sa dočkala. Po rokoch čakania sa začala rekonštrukcia historického objektu, ktorá vdýchne skoro 100-ročnej pamiatke nový život. Obnovená má byť do konca budúceho roka.

 

História jedného z najstarších západoslovenských kín siaha do 20. rokov 20. storočia. Ďalšia z nitrianskych kinosál bola otvorená pod názvom kino Republika, neskôr ju premenovali na kino Moskva, následne na kino Palace. Posledný z trojice uvedených názvov si zachovala až do ukončenia prevádzky, po ktorom ostala 2-podlažná budova na Radlinského ulici opustená. Po 13 rokoch nevyužívania objektu sa situácia mení vďaka rekonštrukcii.

Zdroj: pamiatky.sk

 

Moderná multifunkčná sála

 

Projekt rekonštrukcie budovy kina Palace má viacero cieľov. Tým hlavným je premena starej kinosály na multifunkčnú sálu s moderným technickým vybavením, ktoré prinesie oveľa lepší kultúrny zážitok. O ten sa postará nový vzhľad javiska, scénické osvetlenie a zvuková réžia na vysokej úrovni. Moderná technika bude vytvárať pomyselný kontrast s historickým vzhľadom objektu. Tomu bude navrátená časť pôvodnej podoby, o ktorú prišiel pri stavebných zásahoch počas rekonštrukcie kina v minulosti.

 

Revitalizácia okolia budovy

 

V rámci projektu obnovy kina sa plánuje dať do poriadku aj exteriér. Okolie budovy podstúpi revitalizáciu, ktorá má skrášliť prostredie a prepojiť ho s verejnými priestormi na Radlinského ulici. V pláne je vznik menšej kaviarne s terasou, ktorá sa bude nachádzať v prednej časti pred obnovenou budovou. Revitalizáciou prejde aj zadná časť exteriéru, v ktorej návštevníci nájdu upravenú záhradu dotvárajúcu atmosféru v areáli.

 

Rekonštrukcia za 2,7 mil. €

 

Obnova historickej budovy a revitalizácia jej exteriéru má stáť 2,7 mil. €. Až 95 % nákladov pokryjú peniaze získané z európskych zdrojov. Zvyšných 5 % zaplatí mesto Nitra zo svojho rozpočtu. Rekonštrukcia bude trvať niekoľko mesiacov. Podľa predbežných plánov má byť hotová do konca roka 2023. Krátko na to sa má multifunkčná sála vo vynovenej historickej budove sprístupniť širokej verejnosti.

Zdroj: nitralive.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk, nitraden.sk

Zdroj foto: pamiatky.sk, nitralive.sk