Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rekonštrukcia Divadla Jonáša Záborského v Prešove

Napísal Róbert Bosák, 22.07.2022

Jeden z kultúrnych a architektonických symbolov Prešova prechádza rekonštrukciou. Renovačné zásahy si vyžiadala vstupná časť novej budovy Divadla Jonáša Záborského. Tá má návštevníkom ponúknuť vyšší komfort a zlepšiť tepelné pomery v objekte.

 

Od poslednej väčšej rekonštrukcie novej budovy Divadla Jonáša Záborského prešlo iba 5 rokov. Vtedy bol obnovený strešný plášť a spevnené plochy v okolí divadla. V súčasnosti sa realizuje ďalší rekonštrukčný projekt, ktorého cieľom je zmodernizovať vstup do divadelnej budovy. Ten bol dlhší čas v opotrebovanom stave a jeho časť bola viditeľne poškodená.

Zdroj: slovenskycestovatel.sk

 

Nové sklenené tabule aj zrekonštruované rozvody

 

Poškodenia vidieť na viacerých sklenených tabuliach, ktoré tvoria fasádnu výplň vo vstupnej časti budovy. Tie sú súčasťou objektu už viac ako 30 rokov. Slúžiť svojmu účelu začali ešte v roku 1990, čo sa podpísalo na ich stave. Prešovský samosprávny kraj (PSK) tak inicioval projekt, v rámci ktorého budú tieto sklenené tabule vymenené. Vo vstupnej časti sa zrenovujú aj rozvody kúrenia. Tým sa zvýšia tepelnoizolačné vlastnosti objektu, čo zaistí vyšší tepelný komfort pre návštevníkov divadla.

 

Náklady na renováciu vstupu dosiahnu 1,65 mil. €

 

Výmena sklenených tabúľ a rekonštrukcia rozvodov kúrenia si vyžiada investíciu vo výške približne 1,65 mil. €. Realizácia projektu bude zhruba o 680 000 € drahšia ako rekonštrukcia pred 5 rokmi. Tú PSK financoval z vlastných zdrojov. Na financovanie aktuálneho projektu si vzal úver z Európskej investičnej banky. Získané peniaze poslúžia na financovanie výmeny sklenených tabúľ aj rekonštrukciu rozvodov. Rekonštrukčné práce majú byť hotové najneskôr do konca septembra, kedy má byť budova divadla opäť naplno prístupná verejnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk, po-kraj.sk

Zdroj foto: slovenskycestovatel.sk