Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Rebríček najlepších kongresových destinácií na svete

Napísal Róbert Bosák, 02.08.2022

Vrcholové kongresy a odborné konferencie sa v súčasnosti organizujú v každom väčšom meste. Len časť z nich dokáže zaistiť organizátorom týchto podujatí ideálne podmienky a ponúknuť im nadštandardný komfort. Práve tieto mestá sa dostávajú v každoročnom rebríčku najlepších kongresových destinácií na popredné priečky.

 

Rebríček najlepších kongresových destinácií zverejňuje už tradične International Congress and Convention Association (ICCA). Konečné poradie miest zostavuje na základe indexu Destination Performance Index (DPI), v rámci ktorého hodnotí flexibilitu a pripravenosť miest na organizovanie kongresov. Kľúčovými kritériami pre zostavenie rebríčka sú počty naplánovaných a uskutočnených podujatí. Po vypuknutí pandémie sa začala zohľadňovať aj pripravenosť miest prispôsobiť sa reštrikciám a previesť živé podujatia do online priestoru.

Zdroj: flickr.com – Wilbur Smith

 

Najlepšou kongresovou destináciou je Viedeň

 

Za aktuálne najlepšou kongresovou destináciou na svete nemusíme ísť ďaleko. Prvenstvo si odnáša susedná rakúska metropola, ktorá podľa analytikov z asociácie ICCA spĺňa uvedené kritériá najlepšie. V roku 2021 sa v nej zo 113 naplánovaných medzinárodných kongresov uskutočnilo 92. Len o jeden kongres menej hostil Lisabon. V ďalších mestách, ktoré sa stali súčasťou najlepšej desiatky, prebehlo menej ako 70 podujatí. 

Zdroj: oslofjord.com


Medzi 10 najlepších miest sa dostala aj Praha

 

V skupine najlepších má svojho zástupcu aj ďalší z našich susedov. Jednu z pozícií v TOP 10 si uchmatla Praha. V rebríčku obsadila konečnú 7. priečku aj napriek medziročnému poklesu počtu uskutočnených kongresov. Vlani prebehlo v českej metropole 1220 podujatí tohto typu, čo bolo o 2,9 % menej ako v roku 2020. V porovnaní s rekordným rokom 2019 ide až o 79,5 % prepad.

Zdroj: kongres-magazine.eu

 

10 najlepších kongresových destinácií (2021):

 

1. Viedeň

6. Madrid

2. Lisabon

7. Praha

3. Atény

8. Paríž

4. Barcelona

9. Berlín

5. Singapur

10. Brusel

Zdroj: iccaworld.org

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: iccaworld.org

Zdroj foto: flickr.com – Wilbur Smith, oslofjord.com, kongres-magazine.eu