Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Realitný trh v Aténach sa prebúdza, patrí k najrýchlejšie rastúcim

Napísal Róbert Bosák, 29.11.2019

Hlboká kríza, ktorá Grécko trápila niekoľko rokov, je zrejme definitívne minulosťou. Tamojšia ekonomika zaznamenáva opakované pozitívne signály, na ktoré nečakaným dvojciferným rastom cien nehnuteľností zareagoval aj realitný trh v Aténach.

 

Kým pre nájomníkov a kupujúcich ide o jednu z najhorších správ za posledné roky, vlastníci nehnuteľností v gréckej metropole majú dôvod na radosť. Ceny aténskych bytov a rodinných domov totiž výrazne poskočili nahor. Nárast cien sa dokonca vyšplhal na jednu z najvyšších úrovní za posledné roky, čo len potvrdilo dlho očakávané oživenie tamojšieho realitného trhu.  

 

Ceny bývania s dvojciferným rastom

 

Spomínané oživenie prišlo vo veľkom štýle a zanechalo po sebe dvojciferný nárast cien. Ten údajne v 2. tohtoročnom kvartáli dosiahol až 11,2 %. Najväčšou mierou sa pod tento vysoký rast podpísalo zdražovanie v lukratívnych štvrtiach neďaleko Akropoly alebo Prezidentského paláca. Svoj podiel však na tom má aj vznik novej štvrte na mieste bývalého letiska v lokalite na pobreží či niekoľko nových projektov s nájomnými bytmi, ktoré takisto ženú ceny nahor.

Zdroj: ekathimerini.com


Atény sa po čase dostali do TOP 10

 

Viac ako 11 % rast cien nehnuteľností na bývanie zariadil Aténam aj pozíciu v rebríčku, ktorý už tradične tvoria mestá s najrýchlejším tempom zdražovania bytov a domov. Vďaka údajom za 2. kvartál sa im po dlhšej pauze dokonca podarilo dostať do prvej desiatky.  Pomohlo tomu aj postupné spomaľovanie nárastu cien v európskych mestách, kde  bývanie v poslednom čase zdražuje dvojciferným tempom skôr sporadicky.

Zdroj: whyathens.com


Stále ďaleko od predkrízových úrovní

 

Aj keď ceny v Aténach zaznamenávajú narastajúci trend, k rekordným úrovniam majú stále ďaleko. V niektorých lokalitách hlavného mesta sa k nim zatiaľ ani nepriblížili. Predkrízové hodnoty sú však na dosah vo vyššie uvedených štvrtiach neďaleko Prezidentského paláca či Akropoly. Priemerné ceny v gréckej metropole však naďalej výrazne zaostávajú za cenami bývania v Miláne, Paríži, Londýne či Mníchove, ktoré patria dlhodobo k najvyšším v Európe.

Zdroj: ekathimerini.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.statistics.gr

Zdroj foto: ekathimerini.com, whyathens.com