Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Publikácia pre priaznivcov stavieb : Ročenka slovenskej architektúry 2014 - 2015

Napísal Róbert Bosák, 01.09.2016

Pre niekoho bude len obyčajnou publikáciou, pre iného inšpiratívnou zbierkou a ďalší ju využijú ako praktickú učebnicu s prehľadom najlepších domácich stavieb. Reč je o architektonickej ročenke, ktorá sa v jari tohto roka dostala na pulty kníhkupectiev.

 

Verní priaznivci architektúry určite počuli o najnovšej publikácií mapujúcej dianie v našom stavebníctve. Ide o knihu Ročenka slovenskej architektúry 2014-2015, ktorá bola koncom mája slávnostne uvedená do života a zahájila sa jej cesta k širokej verejnosti. Predstavitelia knihy v spolupráci s vydavateľstvom Slovart spravili kus práce a po troch mesiacoch od jej predstavenia sa môžu tešiť obrovskému úspechu.

 

Obsah venovaný dvom rokom v domácej architektúre

 

Cieľom vydania ročenky bolo priblížiť verejnosti to najdôležitejšie, čo sa v predchádzajúcich dvoch rokoch udialo v našej architektúre. To viedlo autorov k predstaveniu stavieb rôzneho druhu od technických pamiatok cez komerčné projekty až po bytové domy z celej krajiny, čo sa vskutku podarilo a ročenka sa stala rozmanitým výberom najlepších domácich diel, medzi ktorými nechýba napríklad ani kaplnka či čerpacia stanica.

Zdroj: www.slovart.sk

 

Priestor dostalo aj pár zahraničných projektov

 

Obsah publikácie sa nespája len s domácimi stavbami, nakoľko priestor dostalo aj pár diel zo susedných krajín. Medzi českými alebo poľskými projektmi zrealizovanými v rokoch 2014 a 2015 sa našli niektoré výnimočné diela, ktoré boli autorom ročenky natoľko sympatické, že ich zahrnuli do obsahu. Nezabúdajme ani na prehľad ocenení, profily architektov či odkazy na ďalšie pútavé knihy, ktoré dopĺňajú znenie jednej z najúspešnejších ročeniek tohto typu.

Zdroj: www.startlab.sk

 

Vybrané stavby, ktoré sa dostali do ročenky :

 

–        Tabačka Kulturfabrik (Košice)

–        Elekráreň Piešťany (Piešťany)

–        Projekt Šafko – lodné kontajnery (Bratislava)

–        Kaplnka vzkriesenia (Kvetnica, pri Poprade)

–        Čerpacia stanica GAS (Dunajská Streda)

–        Centrála firmy GUMEX (Nitra)

–        Bytový dom Nový Háj (Bratislava)

–        Cyklistický most v Poľsku (Sulín-Muszyna-Zegiestow)

–        Materská škola Guliver (Banská Štiavnica )

–        Komunitné centrum Máj (České Budějovice)

Zdroj: www.startlab.sk

 

Vydanie novej architektonickej ročenky je určite plusom pre všetkých, ktorí sa chcú zoznámiť s aktuálnym vývojom v našom stavebníctve o niečo podrobnejšie. Publikácia sa dá zužitkovať takisto ako učebnica pre vysokoškolákov, ktorí sa vďaka nej viac vcítia do aktuálnych trendov a nechajú sa inšpirovať pokrokom, na ktorý sa autori knihy upriamili. Už teraz sme zvedaví na ďalšie podobné diela, ktoré nám ukážu to najlepšie z toho, čo sa u nás momentálne stavia.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : slovart.sk, startlab.sk