Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvý ruský 3D minidom vybudovali za 24 hodín

Napísal Róbert Bosák, 24.03.2017

Technika 3D tlače budov napreduje stále rýchlejším tempom. Len pred pár dňami prišli ďalšie dobré správy z Ruska, kde vyrástol prvý dom vybudovaný touto metódou za 24 hodín.

 

Realizácia domov formou modernej 3D tlače už nie je ničím ojedinelým. Projektov tohto typu pribúda stále viac a po Číne, kde nájdeme priekopníkov tejto špeciálnej techniky, a Dubaji sa ďalší úspešný vytlačený dom vybudoval v ruskom mestečku Stupin. Práve táto ruská lokalita sa stala vhodným miestom na otestovanie úplne novej techniky 3D tlače, ktorej výsledok sa podaril na výbornú.

 

Nová metóda 3D tlače osvedčená

 

O zázrak na poli architektúry spojený s úspešným testovaním úplne novej metódy 3D tlače sa postarali firmy Apis Cor z Kalifornie a domáca spoločnosť PIK. Spolu zrealizovali modelový alebo podľa ich slov skúšobný rodinný dom, ktorý vytlačili revolučnou technikou. Na rozdiel od iných 3D budov nešlo o prípravu jednotlivých dielov a po ich exporte na miesto realizácie následné skladanie, ale o tlač realizovanú priamo na zvolenej adrese.

Zdroj: pcrevue.sk

 

Na realizáciu stačilo 24 hodín

 

Rýchla a úspešná realizácia ruského mini domu potvrdila predpoklady, že nová špeciálna 3D tlačiareň pripomínajúca veľký gramofón dokáže divy. „Ihla“ tohto zariadenia vytvárala tenké obrysy betónových vrstiev tak efektívne, že dom so skromnou výmerou 38 m2 bol hotový za úžasných 24 hodín. Najlepšie na tom je, že proces nevyžadoval početný tím stavebníkov ani zložité technologické stroje.

Zdroj: novinky.cz

 

Mini domy tohto typu stoja okolo 10 000€  

 

Podľa aktuálnych informácií sa realizácia takéhoto domu dá zvládnuť za 10 000€. Aj keď ide o mini dom, jeho komfort a kvalitatívna stránka je na najvyššej možnej úrovni, čiže táto suma sa javí ako dosť dobrá úspora. Za zmienku stojí aj životnosť stavby, ktorá sa podľa výrobcov pohybuje okolo 170 rokov, čo len utvrdí staviteľov, že tieto domy sú z hľadiska pomeru ceny a kvality skvelým riešením.

Zdroj: novinky.cz

 

Dom z ruského Stupinu mal byť pôvodne len skúšobným prototypom, no po jeho úspechu ho autori vyhlásili za riadnu obývateľnú nehnuteľnosť. Už teraz je jasné, že obe spoločnosti budú pokračovať v navrhovaní takýchto príbytkov a čoskoro môžeme očakávať ďalšie sídla priamo z 3D tlače realizované inovatívnou metódou priamo na mieste.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : designboom.com, diorama.com, novinky.cz