Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvý robotický vysávač vybavený umelou inteligenciou Intel AI

Napísal Róbert Bosák, 12.07.2021

Bolo iba otázkou času, kedy robotické spotrebiče začnú využívať systémy založené na umelej inteligencii Intel AI. Práve tá je výrobcami považovaná za technológiu, ktorá pomôže jednotlivým zariadeniam k bezpečnejšej a efektívnejšej práci. Potvrdiť to má aj nový robotický vysávač Jet Bot AI+.

 

Nedávno predstavený model Jet Bot AI+ je prvým zariadením svojho druhu. Aspoň takto ho prezentuje spoločnosť Samsung, ktorá si uchmatla ďalšie svetové prvenstvo. Tým je výroba prvého robotického vysávača vybaveného uvedenou technológiou Intel AI, ktorá pracuje na princípe umelej inteligencie.

Jet Bot AI+, Zdroj: gizmochina.com

 

Robotický vysávač s vycibrenou detekciou prekážok

 

Vzhľadom, výkonom či spôsobom prevádzky sa nový model od iných robotických vysávačov veľmi nelíši. Výnimočným ho robí ovládanie pomocou umelej inteligencie, ktorá má výrazne zlepšiť funkčné schopnosti zariadenia. Hlavným prínosom technológie Intel AI je schopnosť vysávača rozpoznávať, akým prekážkam pri presune po priestore čelí, na základe čoho sám vyhodnotí, či je vysávanie v ich tesnej blízkosti možné, resp. aké riziká prináša.

Jet Bot AI+, Zdroj: gizmochina.com

 

Detekciu zabezpečujú špeciálne snímače a senzory

 

Efektívny detekčný systém plní úlohu vďaka viacerým komponentom nainštalovaným v tele vysávača. Tie vytvárajú kompaktný snímací systém schopný zachytávať na vysávanej ploche všetky predmety s veľkosťou od 1 cm. Obraz zachytený 3D kamerou s hĺbkovým videním sa následne nahrá do riadiaceho softvéru, ktorý je priamo napojený na umelú inteligenciu. Tá potom zariadeniu zadáva pokyny pri výbere trasy, po ktorej sa bude vysávač presúvať.

Jet Bot AI+, Zdroj: gizmochina.com

 

Prvý robotický vysávač svojho druhu nebude patriť k lacným záležitostiam. Jeho presná cena po uvedení na trh, ku ktorému má prísť v priebehu augusta, zatiaľ nie je známa. Jet Bot AI+ sa však dá objednať formou predobjednávky vopred. V takom prípade zaň zákazníci zaplatia 1299 €.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: gizmochina.com