Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvý futuristický hotel s robotmi a umelou inteligenciou na svete

Napísal Róbert Bosák, 05.02.2019

Robotická doba vsádzajúca na smart technológie a umelú inteligenciu pomaly nastupuje vo viacerých sférach. Výnimkou nie je ani oblasť hotelierstva, kde sa pripravujú viaceré projekty futuristických hotelov. Prvé zariadenie tohto typu je už pár týždňov otvorené.

Zdroj: www.chinadaily.com 


Prvenstvo v zozname futuristických hotelov, ktoré využívajú robotov a iné smart novinky, už komplexu Flyzoo Hotel nikto nezoberie. Ubytovacie zariadenie z čínskeho Hangzhou je totiž prvým projektom tohto druhu, ktorý bol úspešne zrealizovaný a otvorený pre návštevníkov. Tí si tak môžu vyskúšať pobyt, ktorý je síce na dnešné pomery trochu sci-fi, no o niekoľko rokov  pôjde o celkom bežný spôsob ubytovávania.

Zdroj: www.chinadaily.com 


Prvý z high-tech hotelov od spoločnosti Alibaba

 

290 izieb, minimalistický dizajn, inteligentné ovládanie a všadeprítomné robotické zariadenia uľahčujúce prevádzku celej budovy. Aj takto sa dá opísať koncept futuristického hotela, ktorý sa pred koncom minulého roka podarilo otvoriť spoločnosti Alibaba. Flyzoo Hotel je vôbec prvým zariadením z plánovanej siete high-tech hotelov, ktorú chce tento technologický gigant rozbehnúť.

Zdroj: www.xinhuanet.com


Hostia riadia pobyt v hoteli pomocou aplikácie

 

Spoločnosť Alibaba chce prilákať návštevníkov na nové technologické vymoženosti. Vďaka nim je hotel riadený pomocou inteligentných smart systémov, takže hostia si tu môžu dopriať maximálny komfort. Privolávanie výťahu, zamykanie dverí, ovládanie klimatizácie a podobné úkony, to všetko sa dá ovládať smartfónom alebo pomocou hlasových signálov. Hotel je totiž napojený na systém riadený aplikáciou Flyzoo od spomínanej spoločnosti.

Zdroj: www.psfk.com 


Personál plný robotov, no nechýbajú ani ľudia

 

Práve prítomnosť robotov je jedným z hlavných ťahákov, ktorými sa môže hotel budúcnosti pochváliť. Svoju prácu si plnia pri vykonávaní mnohých úloh spojených s obsluhou hostí. Tí sa na robotov môžu obrátiť hneď pri úvodnom privítaní, pri výbere izby, pri servírovaní jedla a pri ďalších službách. Napriek tomu, že väčšina služieb je zautomatizovaná, predsa tu pôsobí aj ľudský personál, ktorý má na starosti prípravu jedál či upratovanie apartmánov.

Zdroj: newsmobile.in

 

Flyzoo Hotel je síce prvý ubytovací komplex tohto typu, no pár hotelov fungujúcich na báze umelej inteligencie sa nájde aj v Japonsku a v Singapure. Tie však vybavením zaostávajú za nováčikom z Hangzhou, ktorý sa tak oficiálne stal prvým futuristickým hotelom s robotmi vo svete. Za nocľah v takomto hoteli budúcnosti si však treba poriadne priplatiť, nakoľko cena pobytu za noc sa pohybuje na úrovni okolo 200 USD.    

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.chinadaily.com, www.xinhuanet.com, www.psfk.com, newsmobile.in