Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvú plynovú aukciu vyhlásili za neplatnú

Napísal Róbert Bosák, 07.11.2017

Mala to byť veľká vec, ktorá by otvorila dvere aukčnému predaju energií, no skončila fiaskom. Prvá slovenská dražba zameraná na predaj plynu síce riadne prebehla, no po jej uskutočnení ju sami organizátori vyhlásili za neplatnú.

 

Vysoké očakávania, ktoré vzbudili informácie o spustení prvej slovenskej dražby spojenej s predajom plynu, zhasli. Stalo sa tak po tom, čo organizátori vyhlásili aukciu za neplatnú krátko po jej priebehu, a to napriek tomu, že sa uskutočnila včas a podľa plánu. Domácnosti, ktoré tak mohli odoberať plyn za lepších podmienok, si budú musieť počkať na prípadný opätovný pokus.

Zdroj: krotiteliaenergii.sk

 

Do aukcie sa prihlásilo vyše 1 000 domácností

 

Aukcia vyhlásená portálom www.krotiteliaenergii.sk a aplikáciou FiiFree oslovila vyše 1 000 domácností. Podľa oficiálnych informácií sa do nej v snahe získať lacnejší plyn zapojilo 1 003 majiteľov, ktorí dokopy odoberajú až 22 613 megawatthodín plynu. K tomu sa však zatiaľ nedostanú, aspoň nie prostredníctvom tejto aukcie, ktorá síce riadne prebehla, no iniciátori jej platnosť zrušili.

 

Elektronická súťaž oslovila len 1 dodávateľa

 

Dôvodom na vyhlásenie neplatnosti aukcie bola slabá účasť dodávateľov. Do súťaže sa totiž napriek vopred avizovanému záujmu viacerých, údajne až 12 spoločností prihlásila len jediná firma ponúkajúca dodávky plynu. Vzhľadom na to nebolo správne, aby sa predaj plynu touto formou odobril ako konkurenčne relevantný, čo viedlo organizátorov k následnému verdiktu.

 

O prípadnej ďalšej aukcii sa rozhodne čoskoro

 

Ani značný záujem domácností a bezproblémový priebeh nepomohli tomu, aby sa prvá aukcia tohto typu zapísala do histórie ako úspešná. Napriek tomu nie je nikde napísané, že iniciátori nemôžu skúsiť pripraviť podobnú dražbu aj nabudúce. O tom sa bude vášnivo diskutovať už počas nasledujúcich dní, kedy by malo padnúť definitívne rozhodnutie o budúcností takýchto súťaží na Slovensku.

Zdroj: energie-portal.sk

 

Text : Róbert Bosák

Foto : energie-portal.sk, krotiteliaenergii.sk