Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvé dámy českého dizajnu, ktoré zažiarili v zahraničí

Napísal Róbert Bosák, 22.05.2018

Dizajnérkami, ktorých práca priniesla do interiérov po celom svete nové trendy, sa môže pochváliť len hŕstka krajín. Do skromného zoznamu patria aj naši českí susedia, odkiaľ vzišli 2 veľké mená považované za prvé dámy českého dizajnu.

 

Eva Jiřičná – majsterka nadčasových interiérov

 

Miesto prvej dámy českého dizajnu a zároveň architektúry si zaslúžene udržiava Eva Jiřičná. Rodáčka zo Zlína má na svedomí viacero významných stavieb a interiérov obchodov, bytov či hudobných klubov. Rukopis jej práce nezdobí len anglické mestá, ale tiež taliansku Florenciu či domácu Prahu so Zlínom.

Zdroj: www.architectsjournal.co.uk


Dizajnérka, ktorej typickým prvkom sú honosné točené schodiská, pôsobí hlavne v Londýne, kde vedie svoj vlastný ateliér. Pracovné aktivity v druhom ateliéri však spája aj s Prahou, kde sa takisto postarala o niekoľko veľkých projektov, medzi ktorými nechýba Hotel Josef alebo Oranžéria v Kráľovskej záhrade na Pražskom hrade.

Zdroj: www.archdaily.com


Michala Hlavačková – špecialistka na návrhy kuchýň

 

Druhou z dám nemôže byť nik iný ako Michala Hlavačková, ktorá už ako mladá prejavovala cit pre dizajn, konkrétne pre návrhy kuchýň. Krátko po tom, čo si v Česku založila kuchynské štúdio Mia Design, začala spolupracovať s nemeckým výrobcom kuchýň Nobilia. Jej skvelé výsledky z nej spravili vhodnú kandidátku na pozíciu sales manažérky pre americký trh.

Zdroj: www.forbes.cz 


Práca v zámorí priniesla výsledky a talentovaná česká dizajnérka začala navrhovať kuchyne za desaťtisíce dolárov. Medzi majiteľmi kuchýň zariadených pod jej taktovkou sú aj viaceré známe mená z oblasti športu, manažmentu či investovania. Jej meno sa takisto spája s novými showroomami, ktoré prostredníctvom nej firma German Kitchen Center otvára po celej USA.

Zdroj: www.forbes.cz 


Presadiť sa ako architekt či bytový dizajnér na medzinárodnom poli vyžaduje poriadnu dávku úsilia. Široká konkurencia umožní zažiariť len tým najlepším, ktorí neukážu iba talent, ale aj schopnosť vycítiť nároky doby a udať celkom nové trendy. To sa podarilo práve spomínaným Češkám, ktorých tvorba je uznávaná po celom svete, čo im právom udeľuje pomyselný titul „prvé dámy českého dizajnu.“

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.architectsjournal.co.uk, www.archdaily.com, www.forbes.cz