Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prvá lanovka na svete, ktorá spojí 2 štáty

Napísal Róbert Bosák, 02.08.2019

Na svete je projekt, aký nemá obdoby. 2 krajiny, ktoré by spájala mestská lanová dráha, totiž zatiaľ nenájdeme nikde. Rusko a Čína sa tak stanú prvou dvojicou štátov, ktorými bude prechádzať tzv. Cable Car.

 

Projekty lanoviek, ktoré spoja 2 alebo viac miest, nie sú ničím novým. V prípade cezhraničnej  dráhy tohto typu však môžeme hovoriť o celosvetovom unikáte. Očakávania od projektu rastú o to viac, že Blagoveshchensk Cable Car, ako znie predbežný pracovný názov pripravovanej lanovky, prepojí dve svetové mocnosti.

Zdroj: PYXID 


Lanovkou cez hranicu za 7 minút

 

Rýchlosť prepravy nepatrí k hlavným devízam lanoviek, no v tomto prípade to bude o niečo lepšie. Trasa začínajúca v ruskom meste Blagoveshchensk sa má dostať do čínskej stanice za niečo cez 7 minút. Samotná jazda však potrvá len cca 4 minúty. Zvyšok času strávia cestujúci kúpou lístkov, nasadaním a prípravou na spustenie prepravy.

Zdroj: PYXID 


Viac ako len dopravný prostriedok

 

Význam lanovky, ktorá bude pozostávať zo 4 kabín s celkovou kapacitou 60 osôb, nebude len dopravný. Tvorcovia projektu z holandského ateliéru UNStudio do návrhu zakomponovali aj kaviarne, malé obchodíky a vyhliadkové plošiny, ktoré budú súčasťou terminálov vybavených  turistickým informačným centrom. Nadštandardný komfort pri cestovaní ešte doplní výhľad na majestátny tok rieky Amur oddeľujúcej Rusko od Číny.

Zdroj: PYXID 


Spolupráca Ruska a Číny v oblasti dopravy nadobúda nový rozmer. Pripravovaná lanovka by ju mala ešte viac stmeliť a zároveň umožniť (nielen) obyvateľom oboch krajín prechádzať cez hranicu netradičným, no zážitkovým spôsobom. Kedy sa tak udeje, to autori projektu zatiaľ nezverejnili.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: PYXID