Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prístup na ultrarýchly internet budú mať všetky slovenské domácnosti

Napísal Róbert Bosák, 18.03.2021

Čas na zvýšenie pokrytia Slovenska vysokorýchlostným internetom sa pomaly kráti. Po včerajšom rokovaní vlády je však jasné, že prístup k takémuto pripojeniu by mala mať do niekoľkých rokov každá slovenská domácnosť.

ultrarýchly internet

Zdroj: www.verdict.co.uk 


Iniciatíva zvyšovať pokrytie Slovenska ultrarýchlym internetom vyplýva z Národného plánu širokopásmového pripojenia, ktorý včera schválila vládna garnitúra. Plán bol predložený za účelom splnenia záväzku voči EÚ, v rámci ktorého sme sa zaviazali pokryť týmto pripojením do roku 2025 čo najväčšiu časť územia. Ministerka Veronika Remišová zároveň avizovala cieľ pripojiť k ultrarýchlemu internetu všetky slovenské domácnosti.

Veronika Remišová

Zdroj: www.tasr.sk 


Rýchlosť internetu má dosahovať aspoň 100 Mbit/s

 

Podľa cieľov, ktoré majú členské štáty EÚ splniť do roku 2025, má internetové pripojenie na ich území dosahovať rýchlosť aspoň 100 Mbit/s. V prípade škôl, úradov či poskytovateľov rôznych druhov služieb, ktorí pracujú s nadpriemerným množstvom dát, však má byť rýchlosť niekoľkonásobne vyššia. EÚ odporúča až 1 Gbit/s.

 

Ultrarýchly internet nemá ani 60 % našich domácností

 

V podiele domácností, ktoré majú v súčasnosti prístup na ultrarýchly internet, ani zďaleka nepatríme medzi lídrov EÚ. Problémom je najmä slabé pokrytie odľahlých a málo obývaných lokalít, prípadne lokalít s polohou v náročnom teréne. Podľa momentálnych čísel má podiel domácností s možnosťou pripojenia k ultrarýchlemu internetu v roku 2022 dosahovať 59 %.

 

Všetky domácnosti majú mať prístup do roku 2030

Zvyšných 41 % slovenských domácností by sa malo k takémuto pripojeniu dostať v priebehu ďalších rokov. Podľa schváleného plánu sa tak má udiať najneskôr do roku 2030. Zvyšovaniu pokrytia bude predchádzať montáž nových optických sietí a s tým súvisiaci rozvoj digitálnej infraštruktúry.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: www.verdict.co.uk, www.tasr.sk