Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prišiel čas na prvé jarné práce na záhrade

Napísal Róbert Bosák, 13.03.2018

Meteorológovia síce hlásia návrat chladnejšieho počasia, no posledné dni nám predsa len doviali závan jarnej atmosféry. Pre majiteľov rodinných domov je to ideálna príležitosť na vykonanie prvých jarných prác na záhrade a v okolitom exteriéri.

 

Zima za sebou zvykne nechať poriadnu spúšť, takže veľké jarné upratovanie nás nečaká len v domácnosti. Našu pozornosť si zaslúžia aj záhrady a okolité exteriéry, ktoré boli na rozdiel od interiérov udržiavané podstatne menej. Zopár jednoduchých krokov, ktorými si pripravíme vonkajší priestor na príchod novej sezóny, môžeme spraviť už teraz.

Zdroj: www.gardenmaking.com

 

Veľké jarné upratovanie – Hneď prvým krokom, do ktorého sa môžete pustiť bez ohľadu na výšku aktuálnych teplôt, je upratovanie. Vyčíňanie zimy vám mohlo na dvore nechať opadané konáre, zvyšky lístia či dokonca poškodené doplnky, ktorých sa treba zbaviť už pred sadením.

 

Dôkladná revízia náradia – Poškodiť sa vám mohli aj rôzne druhy náradia, takže s blížiacou sa jarou prichádza čas na ich kontrolu. Ak vám budú niektoré pomôcky chýbať alebo tie staré nebudú funkčné, ich kúpu si vybavíte vopred a počas sezóny sa nimi viac nemusíte zaoberať.

Zdroj: www.sandypines.com

 

Starostlivosť o trávnik – V zime si najväčšie utrpenie na záhrade odskáče tradične trávnik, ktorý potrebuje náročnejšiu opateru pozostávajúcu hneď z niekoľkých krokov. K zdravému trávniku sa dopracujeme, ak ho zbavíme starých udupaných nečistôt, poriadne ho prečešeme a prevzdušníme. Potom by sme mali osivom zaplniť holé miesta a dodať celej ploche živiny.

 

Čistá voda v jazierku – Podobne ako trávnik, aj záhradné jazierka v zime čelia znečisteniu a poškodeniu. Odborníci odporúčajú nielen odstrániť riasy, ale úplne vymeniť alebo aspoň prefiltrovať vodu, v ktorej sa oplatí rozmiešať aj účinné dezinfekčné látky.

Zdroj: www.youtube.com

 

Ukončenie rýľovania – Kto nerýľoval na jeseň alebo v úvode zimy, mal by tak urobiť práve teraz. Ak sú v marci vyššie teploty, pôda nie je zamrznutá a prší len minimálne, rýľovanie sa dá zvládnuť rýchlo a kvalitne.


Jarná údržba stromov – Medzi prvé záhradkárske práce patrí aj údržba stromov, najmä ich zastrihávanie. Odstrániť by ste mali vyschnuté konáre, ktoré odoberajú živiny tým zdravším. V prípade kríkov je čas na jarný rez, no ten sa odporúča len pri drevinách, ktoré rozkvitajú až v lete.

Zdroj: www.aespink.com

 

Okrem vyššie spomenutých úloh je súčasné obdobie vhodné na ďalšie prípravy. Záhradkári si môžu začať pripravovať sadenice, vyberať nový záhradný nábytok alebo naplánovať prípadné renovácie v exteriéri. Takto aspoň účelovo využijú zvyšné marcové dni, kedy tieto prípravy na zahájenie novej sezóny finišujú.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.sustainingbeauty.net, www.gardenmaking.com, www.sandypines.com, www.youtube.com, www.aespink.com