Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pripravme exteriér na príchod jari

Napísal Róbert Bosák, 28.03.2016

Podľa kalendára sa jar už oficiálne začala, aj keď reálne ešte pociťujeme dozvuky zimy a typické jarné počasie je skôr vzácnosť. Pekných teplejších dní však postupne pribúda, takže je najvyšší čas pripraviť svoj exteriér na novú sezónu.

 

S príchodom jari sa odjakživa spájalo veľké upratovanie, ktoré má pripraviť príbytok na novú sezónu. Dôkladná očista sa však netýka len interiérov a rovnako dôležité je dať do poriadku aj okolitý dvor so záhradou, aby sme si vytvorili príjemnú atmosféru na každom jednom kúsku pozemku. Roboty je viac ako dosť a mnohí z nás sa na prvé jarné práce tešia, takže poďme na to, nech je náš exteriér čím skôr ideálnym miestom na oddych a inšpiráciu.   

 

Pustime sa do jarného upratovania

 

Úprave a skrášleniu každého exteriéru predchádza dôkladné upratovanie, ktoré je začiatkom celej prípravy. Práve s príchodom jari nás čaká niekoľko úkonov, ktoré je po dlhej a chladnej zime potrebné vykonať. Pozornosť si pýta najmä trávnik a plocha určená na sadenie, ktoré môžu byť po zime zdevastované a vyžadujú zopár zásahov ako odpratanie konárov, lístia a iného neporiadku. Poupratovať však treba celý dvor, pričom nezabudnime spraviť poriadok aj vo výbave a postarať sa o náradie a iné pomôcky.

 

Čaká nás prvé sadenie

 

Aj keď nočné teploty občas pohrozia návratom mrazov, predpovede počasia záhradkárom celkom prajú. S výsevom prvej listovej a koreňovej zeleniny sa tak môže začať a tradičné pochúťky ako reďkovka, hlávkový šalát alebo skorá mrkva už môžu ísť do zeme. Intenzívne slnečné lúče prospejú aj prvým kvetom a bylinkám, ktoré môžu už v apríli rozvoniavať po celom dvore.

Zdroj: www.nazahradu.sk

 

Postavme si altánok a záhradný domček 

 

Ak na vašom dvore chýba záhradný domček alebo altánok, je najvyšší čas pustiť sa do práce. Šikovný kutil to zvládne aj za pár dní, stačia mu správne pomôcky, dobré počasie a nadšenie z majstrovania. Poponáhľajte sa, aby ste počas najkrajších jarných dní mohli začať relaxovať v altánku alebo niečo kutiť v záhradnom dome. Myslite aj na terasu, ktorá možno potrebuje nejaké drobné rekonštrukcie a práve teraz je vhodný čas na úpravy.

Zdroj: www.chatky-domceky.sk

 

Pozornosť venujme aj jazierku

 

Záhradné jazierka sa stali bežnou súčasťou domov a okolitých pozemkov, kde plnia viacero funkcií naraz. Ak má takéto jazierko slúžiť na hospodárske účely alebo aspoň ako estetický prvok, potom sa treba čo najskôr postarať o jeho krásu. Chce to odstrániť nahromadené riasy, aplikovať dezinfekčné prostriedky a nasadiť nejaké jarné rastlinky, ktoré sa stihnú ujať a už o pár týždňov skrášľovať prostredie.

Zdroj: www.isolabella.sk

 

Možností ako si nájsť prácu v exteriéri je nekonečne veľa a práve príchod jari nám ponúka rôzne zaujímavé činnosti. Ostáva len pustiť sa do nich s vervou a spraviť si okolo domu dôkladnú prípravu, nech môže jar vdýchnuť nášmu bývaniu nový život a svojou jedinečnou atmosférou ho prebrať zo zimného spánku.   

 

Text : Róbert Bosák

Foto : nazahradu.sk, chatky-domceky.sk, isolabella.sk