Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pripravili ste sa na vykurovaciu sezónu?

Napísal Róbert Bosák, 05.10.2018

Nová vykurovacia sezóna je tu a s jej príchodom nás čakajú dlhé mesiace, počas ktorých budeme odkázaní len na umelé zdroje tepla. Tepelný komfort a domáce pohodlie si však doprajú iba tí, ktorí svoje vykurovacie systémy vopred pripravili.

Zdroj: www.apia.org.nz


Aktuálne teploty sú síce stále celkom znesiteľné aj bez zapnutého vykurovania, no v mnohých domácnostiach sa už kúri vo veľkom. Prečo nie, veď vykurovacia sezóna má podľa vyhlášky oficiálny začiatok vždy 1. septembra. Samozrejme, nie všetky domácnosti už kúria a viaceré z nich tak nerobia aj kvôli tomu, že s prípravami na novú sezónu ešte stále finišujú.

Zdroj: www.cnbgas.co.uk 


5 krokov, s ktorými budete na vykurovaciu sezónu pripravení:

 

Revízia kotla a radiátorov – Zohnať revízneho technika v tomto období bude úspech. Nielen vy ste totiž kontrolu funkčnosti kotla a radiátorov nechali na poslednú chvíľu. V prípade kotla je však takáto revízia povinná, a to platí v prípade plynového aj elektrického zariadenia.

 

Kontrola a vyčistenie komína – S revíziami súvisí aj kontrola komínov. Aj tú ukladá priamo zákon, takže pokiaľ ste ju nestihli vykonať na jar, kedy sa odporúča, pokúste sa o to ešte pred zimou. Poškodený a znečistený komín totiž môže zapríčiniť aj požiar.

 

Výmena starých okien – Tepelné úniky môžu potrápiť vašu peňaženku napriek tomu, že máte čistý komín a kotol šliape na výbornú. Problém môže spočívať práve v starých oknách a v ich zlom tesnení, ktoré dokáže zvýšiť spotrebu tepla aj o 20 až 30 %.  Na ich výmenu stále nie je neskoro.

 

Odvzdušnenie radiátorov – Neodvzdušnené radiátory dokážu spotrebovať až o 10 % viac tepla. Aj preto sa odporúča spraviť tento krok pri akomkoľvek náznaku slabšieho výkonu radiátorov. Nič však nepokazíte, ak ho pred začiatkom sezóny vykonáte aj preventívne.


Montáž termostatických hlavíc – Tento krok je zo všetkých 5 najľahší a aj keď si vyžaduje investíciu vo výške niekoľkých eur, vráti sa vám v podobe niekoľkopercentnej úspory, ktorá môže dosiahnuť aj do 15 %.

Zdroj: www.kdsupplies.com


5 krokov, ktoré môžu nielen znížiť vaše výdavky, ale aj zvýšiť celkové pohodlie a ušetriť vás mnohých, v tom horšom prípade aj bezpečnostných rizík, sa určite neoplatí podceňovať. K ich vykonaniu môžete pristúpiť stále, pokým teploty úplne neklesli a kúriť sa nezačalo naplno.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.pinterest.com, www.apia.org.nz, www.cnbgas.co.uk, www.kdsupplies.com