Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prihláste svoju tehlovú stavbu do súťaže Wienerberger Brick Award 2020

Napísal Róbert Bosák, 27.02.2019

Najväčšia medzinárodná súťaž, v akej môžu tehlové stavby zabojovať o víťazstvo. Reč je o Wienerberger Brick Award, v rámci ktorej sa budú znova hľadať najlepšie budovy postavené za pomoci materiálov z pálenej keramiky.


Lícové tehly, tehlový obklad, keramické tvárnice či iné keramické prvky spracované pálením, to všetko je súčasťou miliónov stavieb v rôznych kútoch sveta. Niektoré z nich patria k tomu najlepšiemu, čo súčasná svetová architektúra ponúka, a práve tie majú šancu získať ocenenie Wienerberger Brick Award 2020.

 

9. ročník súťaže je oficiálne zahájený

 

Nadchádzajúci ročník Wienerberger Brick Award bude v poradí už 9. Súťaž, ktorá prebieha v pravidelnom 2-ročnom intervale, totiž mala premiéru ešte v roku 2004. Kandidáti, ktorí sa zúčastnia aktuálne otvoreného ročníka, sa tak prípadného víťazstva dočkajú až na budúci rok. Dovtedy sa budú vyberať najlepší ašpiranti spomedzi všetkých prihlásených diel, ktorých by mohlo byť ešte viac ako naposledy.

Zdroj: www.roofingtoday.co.uk 


Prihlásenie do súťaže až do 9. apríla

 

Po skúsenostiach z posledného roka, kedy  sa víťazi vyberali spomedzi 600 kandidátov zo 44 štátov, sa aj tentoraz očakáva hojná účasť. Tá ale závisí od toho, koľko diel sa stihne prihlásiť. Možnosť na to bude do 9. apríla 2019 na https://wienerberger-building-solutions.com/brick-award. Nakoľko súťaž má otvorenú formu, prihlásiť sa do nej môžu takisto slovenské stavby. Jedinou podmienkou je využitie materiálov z pálenej keramiky v integrovanej časti stavby.

Zdroj: www.twitter.com 


5 vyhlásených súťažných kategórií:

 

1. Feeling at home – bytové a rodinné domy

2. Living together – verejné priestory

3. Working together – administratívne a výrobné budovy

4. Sharing public spaces – stavby začlenené do verejného priestoru

5. Building outside the box – inovatívne koncepty a využitie materiálov

Zdroj: www.frameweb.com 


Na korunovaných víťazov ďalšieho ročníka čakajú okrem celosvetovej prestíže aj lukratívne odmeny. Držiteľ hlavnej ceny Grand Prize si prilepší o celých 7 000 € a víťazi jednotlivých kategórií budú bohatší o 5 000 €. Ktoré diela však budú tými vyvolenými, to sa dozvieme až v roku 2020.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.roofingtoday.co.uk, www.twitter.com, www.frameweb.com