Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Priestor pre bazén vyberajte už pri výstavbe

Napísal Róbert Bosák, 19.06.2015

Pokiaľ je na pozemku okolo dvora dostatok priestoru a máte zvyšné financie, neexistuje dôvod prečo si nepostaviť bazén. Obohatíte exteriér po dizajnovej stránke a takisto si doprajete relax pri vode v súkromí.

Zdroj: www.bazenypatria.cz 


Výstavba vlastného bazénu láka mnohých a veľa majiteľov domov si tento užitočný doplnok aj zariadi. S jeho realizáciou však súvisia aj niektoré problémy, ktoré sú spôsobené nepremysleným a neplánovaným vznikom bazénu, čo môže pripraviť viac škody ako úžitku. Práve preto je dôležité zahrnúť do projektu domu priestor pre bazén už pred samotnou výstavbou a pripraviť presný plán, kde bude najlepšie miesto pre jeho plnohodnotné využitie.

Zdroj: www.dry-sucho.cz


Poloha by mala byť na slnečnej strane

 

Ak chcete udržiavať čo najteplejšiu vodu v bazéne, potom mu nájdite miesto s najväčším dopadom slnečných lúčov. Skúsení návrhári sa zhodujú, že najlepšou polohou bude miesto orientované na južnú stranu, kde počas letných dní svieti slnko aj 11 hodín. Samozrejme za predpokladu, že bazén nebude umiestnený v tieni spôsobenom clonením domu.

Zdroj: www.hydroservis.cz


Aby ste mali dostatok súkromia  

 

Záujem o súkromie pri kúpaní na vlastnom dvore majú mnohí, takže samotný plán by mal prinášať presnú predstavu o vhodnej polohe. Pocit súkromia sa dá vytvoriť napríklad plotom, mierne vzdialeným altánkom alebo hojnou vegetáciou. Pri týchto krokoch však nezabúdajte na tienenie, ktorým by ste si skomplikovali prirodzené nahrievanie vody.


Zdroj: www.s-bazeny.cz


Miesto chce aj systém filtrácie

 

Svoje miesto si zaslúži aj filtrácia určená na čistenie vody a najlepšie bude ak sa nájde niekde blízko bazéna. V takom prípade sa bude udržiavať jej silný výkon a celý proces filtrovania bude fungovať lepšie. Niektoré menej kvalitné filtre by však mali byť umiestnené v interiéri, aby boli lepšie chránené pred vplyvmi počasia a mechanickými poškodeniami.

Zdroj: www.s-bazeny.cz


Estetické prostredie nesmie chýbať

 

Žiadna záhrada sa nevyrovná krásnym plážam v prírode, no pekný vzhľad exteriéru určite pomôže. Pekný okolitý trávnik, záhony s kvetmi, skalky alebo chodníčky dokážu výrazne spríjemniť prostredie a vytvoriť úžasnú atmosféru potrebnú pre oddych a zábavu. Nápadmi na oživenie prostredia vôbec nešetrite a do vytvorenia estetického prostredia investujte toľko, koľko môžete.

Zdroj: www.rock-stone.cz

 

Konkrétne detaily naplánujte podľa typu bazéna

 

Dôležitou súčasťou výberu vhodného miesta a celkového návrhu plánu na realizáciu bude zohľadnenie viacerých detailov, ktoré budú závisieť od konkrétneho typu bazéna. Jedná sa najmä o vyčlenenie ďalšej plochy za bazénom pre prípadné zastrešenie a výber polohy pre umiestnenie zariadenia v prípade ohrievania vody prietokovým ohrievačom alebo tepelným čerpadlom. Ak zohľadníte pri výstavbe domu aj tieto požiadavky vopred, v budúcnosti sa vyhnete komplikáciám.

Zdroj: www.bazeny-relax.cz


Aj keby ste hneď pri výstavbe domu nechceli bazén zrealizovať, pokiaľ ho tam plánujete umiestniť niekedy v budúcnosti, zahrňte ho do projektovej dokumentácie a návrhu exteriéru. Vďaka tomu budete vedieť ako v budúcnosti pri prácach okolo bazénu postupovať a vyhnete sa zbytočným prekážkam, ktoré by s tým súviseli. Potom si dokážete pohodlie domáceho kúpania a príjemnú atmosféru na dvore užiť naplno.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : bazenypatria.cz, dry-sucho.cz, hydroservis.cz, s-bazeny.cz, rock-stone.cz, bazeny-relax.cz