Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Priemerné nájomné za byt v Bratislave sa medziročne zvýšilo o viac ako 10 %

Napísal Róbert Bosák, 09.11.2021

Bytový trh v Bratislave má za sebou ďalší silný kvartál. Potvrdzuje to rýchly nárast cien bytov na predaj, prevažne tých zo sekundárneho trhu, aj medziročný nárast priemernej výšky nájomného za byt v hlavnom meste, ktoré sa zvýšilo o viac ako 10 %.

Zdroj: wander-lush.org

 

O náraste priemerného nájomného v Bratislave informovala poradenská spoločnosť Bencont Investments. Tá pred niekoľkými dňami zverejnila najnovšiu správu monitorujúcu vývoj cien na bytovom trhu v hlavnom meste. Daná správa hodnotí výsledky za 3. štvrťrok 2021, v rámci ktorých sa objavil aj spomínaný medziročný nárast priemerného nájomného v Bratislave.

Zdroj: wikipedia.org - Wizzard

 

Priemerné nájomné sa za rok zvýšilo až o 10,75 %

 

Ceny nájmov v hlavnom meste v posledných rokoch nezaznamenávajú taký častý a zároveň taký vysoký rast ako byty na predaj. Výsledok za 3. štvrťrok 2021 tak patril k tým vyšším. Platí to však iba v medziročnom porovnaní, v ktorom bol zaznamenaný nárast priemerného nájomného v Bratislave až o 10,75 %. V štvrťročnom porovnaní sa nič nezmenilo. Priemerné nájomné v Bratislave sa totiž udržalo na rovnakej úrovni ako v 2. štvrťroku 2021.

 

Priemerné nájomné za byt v Bratislave (3. Q 2021):

 

1-izbový byt

484 €

2-izbový byt

637 €

3-izbový byt

823 €

Zdroj: Bencont Investments

 

V 3. štvrťroku neostala rovnaká iba priemerná cena nájomného v hlavnom meste. Bez väčšej zmeny sa zaobišla aj ponuka bytov na prenájom a jej rozloženie v jednotlivých bratislavských okresoch. Dlhodobo najväčšou ponukou disponuje okres Bratislava I, ktorý ale zaznamenáva aj najvyšší dopyt, kvôli čomu je tu dostupnosť bytov nižšia. To zároveň prispieva k tomu, že Staré Mesto je dlhodobo aj najdrahším zo všetkých bratislavských okresov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: wander-lush.org, wikipedia.org - Wizzard