Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Priemerná úroková sadzba hypoték v ČR atakuje 6 %

Napísal Róbert Bosák, 27.06.2022

Zdražovanie na českom trhu s hypotekárnymi úvermi pokračuje. Úroky naďalej rastú, čo sa odráža aj na výške priemernej úrokovej sadzby. Tá je opäť bližšie k prekonaniu 6 % hranice.

Zdroj: pixabay.com

 

O ďalšom náraste priemernej úrokovej sadzby hypoték v ČR informoval portál Fincentrum Hypoindex. Ten zverejňuje aktuálne údaje o vývoji úrokových sadzieb na českom hypotrhu každý mesiac. Tradíciu neporušil ani v júni. Júnové čísla nepriniesli žiadne prekvapenie. Rast úrokových sadzieb síce mierne spomalil, no naďalej tlačí priemernú úrokovú sadzbu smerom nahor.

Zdroj: pixabay.com

 

Priemerná úroková sadzba hypoték v ČR vzrástla o 0,38 %

 

Júnový mesačný rast bol v porovnaní s tým májovým nižší len o 0,07 %. Jeho úroveň dosiahla 0,38 %, čo zvýšilo výšku priemernej úrokovej sadzby hypoték na 5,71 %. O mesačný rast na úrovni takmer 0,4 % sa postaralo zvyšovanie priemerných úrokových sadzieb pri jednotlivých fixáciách. Tie zaznamenali mesačný nárast v rozmedzí od 0,35 do 0,42 %

 

Rast priemernej úrokovej sadzby pri jednotlivých fixáciách:

 

Dĺžka fixácie

Priemerný úrok

Mesačný rast

1 rok

5,92 %

+ 0,42 %

3 roky

5,88 %

+ 0,35 %

5 rokov

5,51 %

+ 0,36 %

10 rokov

5,52 %

+ 0,38 %

Zdroj: Fincentrum Hypoindex

 

Uvedené úrokové sadzby sa týkajú iba hypoték s LTV do 80 %. Hypoúvery s vyšším LTV sú o niečo drahšie. Banky ich v súčasnosti poskytujú so sadzbami na úrovni okolo alebo až nad 6 %. Príkladom je priemerná úroková sadzba hypoték s LTV nad 80 % fixovaná na 3 roky. Jej výška sa v júni dostala na úroveň 6,1 %.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Fincentrum Hypoindex – hypoindex.cz

Zdroj foto: pixabay.com