Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Priemerná cena domu vo Veľkej Británii zaznamenala ďalší rekord

Napísal Róbert Bosák, 09.07.2021

Britské rodinné domy zažívajú jedno z najlepších období za posledné roky. Už niekoľko mesiacov zdražujú o pár percent, a to v mesačnom aj v medziročnom porovnaní. Ďalšie nové maximum sa im podarilo zaznamenať aj v júni.

Zdroj: oddizzi.com

 

Tohtoročný jún nie je prvý mesiac v roku, kedy v štatistikách hodnotiacich vývoj priemernej ceny domov vo Veľkej Británii padol rekord. Podľa britského realitného portálu Rightmove sa tak udialo už tretíkrát za sebou. Dôvodom je pokračovanie zdražovania rodinných domov, ktorého výsledkom je práve opakovaný nárast ich priemernej ceny.

Zdroj: gov.uk

 

Priemerná cena domu prekročila 336 000 GBP

 

Pretrvávajúce zdražovanie zvýšilo priemernú cenu domu už nad 336 000 GBP. Podľa údajov spomínaného realitného portálu sa v priebehu júna vyšplhala už na 336 073 GBP. Postaral sa o to 0,8 % mesačný rast, ktorý sa síce v porovnaní s výsledkom z májového porovnania znížil o celé 1 %, no na stanovenie nového maxima to stačilo.

 

Najvyšší júnový rast priemernej ceny za 6 rokov

 

Kým v medzimesačnom porovnaní sa rast priemernej ceny domu vo Veľkej Británii spomalil, v tom medziročnom prišlo k zrýchleniu tempa zdražovania. Medziročný rast priemernej ceny za máj 2021 predstavoval 6,7 %. V júni sa zvýšil už na 7,5 %. Vyšší medziročný rast počas 6. mesiaca sa britským domom nepodarilo zaznamenať od roku 2015.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk 

Zdroj foto: oddizzi.com, gov.uk