Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Prichádza nová generácia drevených radiátorov

Napísal Róbert Bosák, 07.07.2017

Leto je našťastie v plnom prúde, takže vykurovacia sezóna nás zatiaľ trápiť nemusí. Ak ale poškuľujeme po kúpe nového radiátora, určite si aj počas teplých letných dní dáme záležať na sledovaní noviniek. A práve drevené radiátory si začínajú pýtať pozornosť.

 

Znie to paradoxne, pretože drevo nám ako materiál na výrobu radiátorov z viacerých dôvodov nepasuje. No po tom, čo sa dostalo do kúpeľní plných vlhkosti a výparov, si nachádza cestu aj k vykurovacím zariadeniam. Potvrdilo to viacero unikátnych modelov radiátorov vyrobených so zakomponovaním dreva, ktoré boli v posledných mesiacoch predstavené verejnosti.

Zdroj: kaflowekominki.com 

Estetická alternatíva voči bežným radiátorom

 

Napriek tomu, že výroba týchto zariadení nie je výlučne iba z dreva, jeho prítomnosť zohráva kľúčovú úlohu. Práve drevo sa totiž využíva na zhotovenie povrchového krytu, ktorý má byť estetickým obalom celého vykurovacieho zariadenia. Samotné vnútro už zhotovujú z rôznych iných materiálov, no tie nedokážu pokaziť estetický efekt prameniaci z dreveného krytu.

Zdroj: pinterest.com  

Kvalitatívne vlastnosti drevených radiátorov: 

 

- napriek slabšej vodivosti je pre drevo typická maximálna sálavosť

- menšie rozmery šetria priestor, no nie na úkor silnejšieho výkonu

- rovnomerné a rýchle vykurovanie s nábehom na žiadanú úroveň

- široká variabilita modelov, predávajú sa závesné, stojace aj prenosné

Zdroj: retap.cz

 

Český radiátor Tomton R4 získal prestížne ocenenie

 

Úspech a skvelé praktické využitie drevených radiátorov potvrdila aj nedávna súťaž Red Dot Design Award. Jej porota si tento rok posvietila na viacero technologických noviniek, medzi ktorými bol v kategórii Technológie vykurovania a klimatizácie ocenený aj drevený radiátor. Jedná sa o český model Tomton R4, ktorý si vyslúžil rešpekt na medzinárodnej scéne hlavne atribútmi ako dizajnové prevedenie, flexibilita, úspornosť či odolnosť voči poškodeniam.

Zdroj: ceskestavby.cz

 

O drevených radiátoroch sa hovorí čoraz viac a ich budúcnosť vyzerá dosť nádejne. Je jasné, že výroba nových modelov sa bude stále posúvať, takže prichádzajúce modely prinesú ďalšie atraktívne atribúty. S tým sa na trhu definitívne uchytí nová generácia úsporných a esteticky dokonalých radiátorov.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : drevoastavby.cz, kaflowekominki.com, pinterest.com, retap.cz, ceskestavby.cz