Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pri Ružínskej priehrade boli odstránené prvé čierne stavby

Napísal Róbert Bosák, 17.09.2021

Problémy s čiernymi stavbami trápia viaceré slovenské lokality. Vo veľkom rastú hlavne v okolí priehrad. Výnimkou nie je ani Ružínska priehrada, kde je nelegálne postavených objektov niekoľko desiatok. Viaceré z nich však majú byť postupne odstránené.

 

Proces likvidácie nelegálnych stavieb pri Ružínskej priehrade bol odštartovaný odstránením prvých budov zrealizovaných bez stavebného povolenia. Tých je v danej lokalite evidovaných takmer 200. Aj to prispieva k stupňovaniu závažnosti problémov s prebytkom odpadu, ktorý špiní vodnú nádrž a jej blízke okolie. Práve postupná likvidácia čiernych stavieb má pomôcť s jeho redukciou a uvoľnením priestoru na brehoch priehrady na revitalizáciu.

Ružínska priehrada, Zdroj: slovakia.travel

 

Prvých 10 nelegálnych stavieb je preč

 

V rámci prvej etapy likvidácie nelegálnych stavieb bolo odstránených 10 objektov. Udialo sa tak na spoločný podnet Slovenského vodohospodárskeho podniku a občianskeho združenia Ružínska priehrada. Tí opakovane vyzývali vlastníkov k odstráneniu jednotlivých objektov, no ich snaha nepriniesla požadovanú odozvu. Iniciátori výziev tak pristúpili k likvidácii prvej desiatky objektov, po ktorých by mali nasledovať ďalšie.

 

Čierne stavby nahradí nový mobiliár

 

Odstránenie 10 nelegálnych stavieb uvoľnilo na brehoch priehrady trochu priestoru. Ten sa dá využiť na zriadenie oddychových zón pre návštevníkov lokality. Presne to plánuje občianske združenie Ružínska priehrada, ktorej cieľom je na uvoľnených priestranstvách osadiť nový mobiliár. Pribudnúť má niekoľko lavičiek, ohnísk aj odpadkových košov, ktoré majú prispieť ku krajšiemu a čistejšiemu prostrediu v okolí vodnej nádrže.

Ružínska priehrada, Zdroj: slovakia.travel

 

Práve revitalizácia uvoľnených častí brehu a s ňou súvisiaci vznik nových oddychových zón zavŕši úvodnú etapu rozsiahleho projektu. Ten má pokračovať odstránením ďalších čiernych stavieb, ktoré vyrástli na brehoch Ružínskej priehrady bez stavebného povolenia. Ich počet a takisto čas likvidácie zatiaľ nie je stanovený. Vlastníci konkrétnych objektov však budú vopred vyzvaní, aby stavby odstránili sami.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk

Zdroj foto: slovakia.travel