Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pri nórskom ľadovci pripravujú prvý pasívny hotel na svete

Napísal Róbert Bosák, 20.02.2018

Dubajský dlháň, ktorého sme si včera predstavili, nie je jediným hotelovým objektom, ktorý aktuálne vzbudzuje pozornosť médií z celého sveta. Tú si získal aj projekt, ktorý má vyrásť pri jednom z nórskych ľadovcov a stať sa najúspornejším hotelom planéty.

 

Má to byť hotel, ktorý spotrebuje minimum energie, splynie s okolitými prírodnými úkazmi a zároveň poukáže na krásu nórskej ľudovej architektúry. To všetko je len zlomkom toho, čo má výstavba hotelového komplexu Svart ukázať celosvetovej verejnosti. Ak sa podarí naplniť plány spájajúce sa s jeho vybudovaním, svet čaká revolučný skok v realizácii hotelov.

Zdroj: hushweekly.com 

Ďalšie ekologické veľdielo z Nórska

 

Za návrhom najinovatívnejšieho hotela nemôže stáť nik iný ako nórsky ateliér Snøhetta. Ten má v posledných rokoch na svedomí viacero pokrokových stavieb z rôznych oblastí, ktoré sa sústredia na rozvoj zelenej architektúry a úsporných technológií. Aj v tomto prípade sa jedná o projekt zohľadňujúci prísne ekologické princípy, čo potvrdzuje už len samotná poloha.

Zdroj: snohetta.com  

Nad arktickým kruhom pri ľadovci

 

Za najvhodnejšiu lokalitu na výstavbu sa vybralo miesto v nedotknutej prírode len kúsok od arktického kruhu. V okolí je nádherný nórsky ľadovec Svartisen, ktorého názov sa zároveň stal inšpiráciou pre pomenovanie projektu. Pri jeho realizácii bude zaujímavé sledovať, ako sa drevostavba vžije s vodnou plochou, pod ktorej hladinou majú byť umiestnené piliere stavby.

Zdroj: inhabitat.com

 

Prvý powerhouse hotel na planéte

 

Hotel, ktorého dizajn ponúkne nadčasový pohľad na miestnu ľudovú architektúru, sa nestane výnimočným len po dizajnovej stránke. Autori chcú vyzdvihnúť hlavne ekologický charakter objektu v pasívnom energetickom nadštandarde. V praxi to znamená, že spotrebuje približne o 85 % energie menej ako ktorýkoľvek iný hotel, čím sa stane prvou stavbou tohto druhu.

Zdroj: inhabitat.com

 

Ateliér, ktorý tradične posúva hranice ekologickej architektúry, sa ozýva s ďalším unikátnym projektom. Zdá sa, že jeho výstavbe nebudú nórske úrady brániť napriek citlivej polohe, akou lokalita blízko ľadovcov je. Samozrejme, stavbári nesmú porušiť dohodu spojenú s ochranou prírody pri výstavbe. Ak svoj sľub dodržia, svet bude mať v najbližších rokoch prvý pasívny hotel, čo spustí ďalšiu stavebnú revolúciu. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: snohetta.com, treehugger.com

Foto: inhabitat.com, hushweekly.com, snohetta.com