Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Pri Moskve chcú vybudovať futuristické Smart city

Napísal Róbert Bosák, 17.11.2018

Rusko bude mať svoje prvé Smart city. Ak sa podarí zrealizovať odvážny projekt, len niekoľko kilometrov za Moskvou vybudujú moderné mesto 21. storočia so všetkým, čo k spokojnému mestskému životu patrí.

 

Rušná a frekventovaná Moskva už dlhšie hlási problémy s prehustením. Jedným z riešení tejto situácie je budovanie nových satelitov, v ktorých by sa usídlili tisícky ľudí dochádzajúcich do ruskej metropoly. K takým má patriť aj projekt Rublyovo-Arkhangelskoye od ateliéru Zaha Hadid Architects, ktorý sa v prípade úspešnej realizácie stane prvým Smart city v krajine.

Zdroj: www.dezeen.com 


Smart City vo futuristickom prevedení

 

V prípade Rublyovo-Arkhangelskoye nepôjde o obyčajné Smart city, aké poznáme zo SAE, z Číny alebo zo západného sveta. Investori si dali záležať, aby našli architektov, ktorí dokážu pripraviť prelomový projekt vo futuristickom prevedení vystihujúcom všetky požiadavky 21. storočia. Možno aj preto sa víťazom medzinárodnej súťaže stal spomínaný ateliér preslávený svojimi organickými návrhmi kombinujúcimi originálny a maximálne účinný prístup k trvalo udržateľnej architektúre.

Zdroj: www.dezeen.com 


Skvelá poloha, nadštandardné vybavenie

 

Ani najlepší dizajn by bez ďalších pozitív projektu ako takému úspech nezaručil. Rublyovo-Arkhangelskoye však prinesie viac ako len megalomanské budovy s exkluzívnym vzhľadom. Záujem o jeho obývanie má vzbudiť najmä nadštandardným vybavením, ktoré počíta s úplnou občianskou vybavenosťou. Jej súčasťou budú aj kancelárie, obchodné strediská, nemocnice či školy. Medzi lákadlami nebude chýbať ani spomínaná blízkosť Moskvy, do ktorej sa bude dať cestovať nielen autom, ale aj metrom či dokonca loďou.

Zdroj: www.dezeen.com 


Rublyovo-Arkhangelskoye v číslach:

 

- Smart city vybudujú na pozemku veľkom 460 ha

- vzdialenosť od ruskej metropoly je zhruba 19 km

- v meste má nájsť bývanie vyše 66 000 obyvateľov

- úžitková plocha celého projektu dosiahne 4 mil. m2

- kancelárske priestory zaberú pätinu úžitkovej plochy

Zdroj: www.dezeen.com 


Napriek tomu, že verejnosť sa stihla zoznámiť s podrobnejšou podobou prvého ruského Smart city, nad začiatkom výstavby a následnou kolaudáciou zatiaľ visí otáznik. Predpovede sa však zhodujú, že prvé stavebné práce by sa mohli začať niekedy v roku 2020. Ich ukončenie je ale momentálne neznámou zrejme aj pre samotných autorov projektu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.dezeen.com, mfc-city.com

Foto: www.dezeen.com